7. marts 2021
Morten Dahlin og resten af Venstres folketingsgruppe presser på for at få flere elever ud fra hjemmene og tilbage i skole og på efterskole.
Morten Dahlin og resten af Venstres folketingsgruppe presser på for at få flere elever ud fra hjemmene og tilbage i skole og på efterskole.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venstre: Skoleelever og efterskoleelever skal tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre: Skoleelever og efterskoleelever skal tilbage
Sjælland - 23. februar 2021 kl. 16:37
Af Tine Fasmer

Mange børn og unge har det så skidt med hjemmeskole og afstand til kammeraterne, at det er ved at være lige så bekymrende som Covid-19.

Det mener Venstres Morten Dahlin, der kalder på mere åbning af samfundet.

- Det virker helt barokt, at regeringen taler om at åbne efterskolerne i Nordjylland, Vestjylland og Bornholm, men ikke på Sjælland og resten af landet. Efterskoleeleverne kommer jo på kryds og tværs af Danmark. Og det er ved at være kritisk for de unge. Vi hører om et stigende antal unge, der er blevet selvskadende, unge der er meget ensomme, ligesom psykiatrien også er begyndt at råbe op om, at nedlukningen går ud over borgerne, siger Morten Dahlin.

Stod det til ham og Venstre, så fik alle skoleelever lov til at komme fysisk i skole igen.

- Vi skal tage corona alvorligt, men regeringen virker mest optaget af at holde mest muligt lukket. Det er på tide, at børn og unge kommer tilbage i skole. Det er også en sundhedsmæssig udfordring, at unge tager på, mens de sidder derhjemme, og mistrives generelt. Det har langsigtede konsekvenser. Det skal selvfølgelig ske sundhedsmæssigt forsvarligt - med afstand, værnemidler, undervisning i hold, mener Morten Dahlin.

Eksperter og sundhedsmyndigheder har anbefalet, at de ældste elever i grundskolen og ungdomsuddannelserne i Vestjylland og Nordjylland kan komme tilbage med 50 procent fremmøde af gangen. På Bornholm skulle alle uddannelser kunne åbne. Både elever og lærere bør testes to gange ugentligt. Efterskoler i de tre områder kan genåbne,

Men eksperterne har regnet sig frem til, at fuld åbning af skolerne over hele landet kan betyde, , at der i bedste fald vil være 886 nye smittede dagligt, 46 nye daglige indlæggelser og 203 indlagte. I værste fald kan der komme 9249 nye smittede dagligt, 475 nye daglige indlæggelser og 1897 indlagte.

Men Morten Dahlin er parat til at lade flere skoler åbne.

- Udgangspunktet må være, at samfundet er åbent. Så må man lukke lokalt ned, hvis der er smitteudbrud. Vi må have en drøftelse af, hvordan det kan håndteres mere helhedsorienteret. Det er dødens alvor, jeg er forundret over, at »børnenes statsminister« ikke er mere optaget af børns trivsel og sundhed, siger Morten Dahlin.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?