19. oktober 2021
Christian Wedell-Neergaard har haft plads i regionsrådet siden januar 2010. Han står for tredje gang øverst på K?s liste. Foto: Thomas Olsen
Christian Wedell-Neergaard har haft plads i regionsrådet siden januar 2010. Han står for tredje gang øverst på K?s liste. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vælgerfremgang vil få Konservative i kamp for formandsposten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vælgerfremgang vil få Konservative i kamp for formandsposten
Sjælland - 07. april 2017 kl. 10:23
Af Tine Fasmer

Det Konservative Folkeparti er klar til at udfordre Venstre, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti, der allerede har meldt sig i kampen om at få den næste formand for regionsrådet i Region Sjælland.

I øjeblikket er to ud af de 41 regionsrådsmedlemmer konservative, men spidskandidat Christian Wedell-Neergaard tror på, at flere vælgere er ved at vende sig mod partiet igen.

- Jeg tror i hvert fald, at vi kan blive tre regionsrådsmedlemmer igen (det havde K 2006-2013, red.). Hvis vi har fremgang, vil det være naturligt at gå efter regionsrådsformandsposten. Vi har en stærk liste, og vi har markeret os godt i regionsrådet - blandt andet omkring kræftbehandlingen, siger Christian Wedell-Neergaard.

Også Keld Holm, næstformand hos Det Konservative Folkeparti i Storkreds Sjælland, øjner en mulighed for, at partiet kan gøre sig gældende i kampen om regionsrådsformandsposten.

- Både Venstre og Socialdemokraterne har jo skiftet spidskandidat, og Jacob Jensen (V) og Heino Knudsen (S) er begge helt uprøvede i regionspolitik. Valgets resultat vil naturligvis afgøre, hvordan konstellationen kan blive. Men vi har en spidskandidat med mange års politisk erfaring, siger Keld Holm.

Nummer to på den konservative liste er Brigitte Klintskov Jerkel, Greve, som i øjeblikket har orlov fra regionsrådet. Det skyldes, at hun er blev folketingsmedlem 15. december sidste år, fordi Brian Mikkelsen blev erhvervsminister.

Det kan betyde, at der skal en suppleant ind.

På tredje og fjerde pladserne står også folk med regionsrådserfaring; Per Hovmand, Sorø, er i øjeblikket vikar for Brigitte Klintskov Jerkel og havde fast plads i regionsrådet i årene 2006-2013. Også Ellen Knudsen, Stevns, sad i regionsrådet 2006-2013.

På listen finder man også bl.a. Grethe Saabye, kommunalbestyrelsesmedlem i Lejre (6), Lars Lindskov, byrådsmedlem i Roskilde (9), og Majken Nevermann, Odsherred, der har erfaringerne fra amtsrådet i det tidligere Vestsjællands Amt og byrådet i Nykøbing-Rørvig (10).

De øvrige på listen er:
Lasse Kløcker (KU), Slagelse (5)

Claus Neergaard, Næstved (7)
Anders Stausholm, Guldborgsund (8)

Ivan Lilleeng, Faxe (11)
Peter Kock Møller, Holbæk (12)

Robert Kronberg, Slagelse (13)
Dorthe Kiilerich, Lejre (14)

Niels Erik Christensen, Kalundborg (15)

Finn Andersen, Ringsted (16)
Henrik Røge, Solrød (17)

Fie Dahl Hansen (KU), Greve (18)

Rejser du til udlandet i år?