26. marts 2019
Henrik Villadsen er fritstillet fra sin stilling, med sig fra Sjællands Universitetshospital får han 2,9 millioner kroner. Foto: Bo Nymann
Henrik Villadsen er fritstillet fra sin stilling, med sig fra Sjællands Universitetshospital får han 2,9 millioner kroner. Foto: Bo Nymann
Foto: Bo Nymann/Photographer Bo Nymann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: V-ordfører hilser fyring af direktør velkommen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

V-ordfører hilser fyring af direktør velkommen
Sjælland - 19. november 2018 kl. 12:54
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flere politikere i Region Sjælland har efterlyst placering af ansvar for voldsomheden af fyringsrunden, der står til at koste 198 lægesekretærer, sygeplejersker, læger og andre ansatte jobbet.

arrow Læs også: Fyret sygehusdirektør overvejer fremtiden

Derfor er Jacob Jensen, Venstre-ordfører og 2. næstformand i regionsrådet, ganske godt tilfreds med, at det ekstraordinært store underskud på Sjællands Universitetshospital Køge og Roskilde nu koster sygehusdirektør Henrik Villadsen jobbet.

- Vi har hele tiden sagt, at der er brug for en ansvarsplacering. Men det er jo ikke en politisk afgørelse, det er en beslutning truffet i den administrative ledelse - som jeg noterer mig med tilfredshed, siger Jacob Jensen.

Sjællands Universitetshospital blev bedt om at spare 32 millioner kroner i deres andel for at få Region Sjælllands budget for 2019 i balance, men stod også selv med et underskud på cirka 120 millioner kroner.

Derfor har spareplanen ramt ekstra hårdt i Roskilde og Køge.

Sygehusdirektør Henrik Villadsen har tidligere udtalt til sn.dk, at universitetshospitalets økonomiske problemer bunder i bl.a. stigende antal kræftpatienter og akutte patienter samt udgifter til behandling af patienter på privathospital, som universitetshospitalet ikke har kunnet nå inden for behandlingsgaranti.

Universitetshospitalet stod også med et underskud i slutningen af 2017, men dog kun 25 millioner kroner.

arrow Så stort er sygehusenes underskud
20. november 2018 kl. 10:06 Opdateret: kl. 10:06
arrow Sygehusdirektør fyret
19. november 2018 kl. 11:41 Opdateret: kl. 11:41
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.