21. april 2021
Venstres Jacob Jensen er glad for, at regerignen har fundte plads til så mange sjællandske vej-projektre i sit udspil. Men han savner, at regeringen i det mindste havde anerkendt, at der skal findes penge til at renovere de nedslidte skinner på lokalbanen østbanan. Foto: Per Christensen.
Venstres Jacob Jensen er glad for, at regerignen har fundte plads til så mange sjællandske vej-projektre i sit udspil. Men han savner, at regeringen i det mindste havde anerkendt, at der skal findes penge til at renovere de nedslidte skinner på lokalbanen østbanan. Foto: Per Christensen.
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: V om S-transportudspil: Meget genbrug fra vores trafik-plan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

V om S-transportudspil: Meget genbrug fra vores trafik-plan
Sjælland - 08. april 2021 kl. 15:56
Af Tomas Revsbech

- Jeg er overordnet set tilfreds med det her udspil set fra Sjællands synspunkt. For mange af de vejprojekter, vi selv lagde frem i VLAK-regeringn og Dansk Folkepartis aftale i 2019 er med. Men havde de ikke været med, var jeg godt nok også blevet skuffet.

arrow Læs også: DI anbefaler motorvej til Næstved i 2022 - et år før Kalundborg

Sådan lyder reaktionen på S-regeringens infrastrukturudspil fra Venstres mangeårige folketingsmedlem Jacob Jensen, der også er 2. næstformand i Region Sjælland.

Motorveje til Kalundborg og mellem Næstved-Rønnede samt en omfartsvej på Stevns, som S-regeringen har spillet ud med, var også med i VLAK-regeringens plan, der i 2019 havde flertal sammen med DF. Det var motorvejsprojekter til Frederikssund og Hillerød i Nordsjælland i øvrigt også. Men planen nåede aldrig i Folketingssalen inden valget i 2019.

- Men det er godt, at regeringen går ind for genbrug. At man så også lægger op til en forundersøgelse af en Sjællandsk Tværforbindelse havde jeg ikke set komme. Det er rigtig godt set fra et sjællandsk perspektiv, siger Jacob Jensen.

Han noterer sig dog også, at Region Sjællands og hans eget store ønske om penge til lokalbanen Østbanen - eller i det mindste en tilkendegivelse om, at man vil finde pengene, ikke er med.

- På sin vis er jeg ikke overrasket, for transportministeren (Benny Engelbrecht,red.) har ikke rigtig ville diskutere det. Men jeg har en alliance med blandt andre SF om at vi vil have det med ind i forhandlingerne, og så må vi jo presse det igennem der, siger han.

arrow Motorvejen kommer: En kæmpe dag for Næstved
08. april 2021 kl. 13:21 Opdateret: kl. 13:22
arrow Flere penge til motorveje og jernbaner: Se projekterne her
08. april 2021 kl. 13:06 Opdateret: kl. 13:48
arrow Regeringen skyder Gisselfeld ned: Det er kun motorvejen der tæller
08. april 2021 kl. 04:33 Opdateret: kl. 16:46
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?