12. december 2018
Jacob Jensen og Venstre mener, at landsdelen Region Sjælland skal blive enig om en samlet plan for mere permanent kystbeskyttelse end sandsække. Foto: Thomas Olsen
Jacob Jensen og Venstre mener, at landsdelen Region Sjælland skal blive enig om en samlet plan for mere permanent kystbeskyttelse end sandsække. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: V: Region og kommuner skal stå sammen mod storm og vandmasser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

V: Region og kommuner skal stå sammen mod storm og vandmasser
Opdateret 31. oktober 2017 kl. 12:55
Sjælland - 31. oktober 2017 kl. 12:53
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vandet kender ingen grænser, så er naboen ikke med til at bygge diget, løber det bare uden om.

Det er tanken bag et udspil fra Jacob Jensen, der er Venstres kandidat til regionsrådsformandsposten i Region Sjælland.

Han mener, at regionen og de 17 kommuner snarest bør sætte sig sammen og nå til enighed om et fælles udspil, der kan tage hånd om udfordringerne ved det vilde vejr.

- Regionen skal påtage sig en ledende og samlende rolle i de tilfælde, hvor det giver mening. Forebyggelse af oversvømmelse er svært kun at håndtere lokalt, og hvis vi står sammen som en hel landsdel, så kan vi bedre påvirke Folketinget og eventuelt få ændret lovgivning og set på finansieringen, siger Jacob Jensen.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) har ifølge Jyllands-Posten netop lovet at afsætte 12 millioner kroner til at få sagbehandlingen i Nævnenes Hus bragt ned frem mod 2020. Det skal sikre, at ansøgninger om kystbeskyttelse ikke samler støv.

- Sagbehandlingen i sager om kystbeskyttelse må fremover højst være på seks måneder, udtaler Brian Mikkelsen til Jyllands-Posten.

Ministeren kalder det unfair og urimeligt, at fx beboerne i Jyllinge Nordmark har ventet over 15 måneder uden endnu at få lov til at bygge et dige.

Stormrådet har afgjort, at der var stormflod i søndags langs den sjællandske kyst fra Tudse Hage i Slagelse Kommune, al kyststrækning i Kalundborg og op langs Sejerøbugten og på Odsherreds Kattegat-kyst frem til Korshage ved Rørvig. Selv om vandet stod højt i Isefjorden, Holbæk Fjord og Roskilde Fjord var det ikke nok til at være en stormflods-hændelse, som udløser erstatning for skader på bolig og ejendele.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.