21. oktober 2019
#1291791
gallery icon

Se billedserie

Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge talenter bød velkommen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge talenter bød velkommen

Sjællandske Mediers generalforsamling

Sjælland - 26. april 2019 kl. 03:09
Af Rune Skjold
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var danske tekster og nye toner, der bød deltagerne velkommen til generalforsamlingen hos Sjællandske Medier A/S. Gruppen LY, med det lokale sangskrivertalentet Agnes Fogh Schmidt i front, indledte forsamlingen med egne kompositioner.

arrow Læs også: Et år med særlige udfordringer

Og begrebet ny nordisk - der ellers bedst kendes fra den bølge af madkompositioner, der er dukket op i de senere år - kan sagtens overføres til de musikkompositioner, som LY serverede torsdag aften.

Den 20-årige Agnes Fogh Schmidt havde på scenen selskab af Pelle Ross Hansen på bas, Anton Skårup Møller på violin og trombone, Rasmus Bak Mejlvang på trommer samt Oscar Faye på klaver.

Tilsammen diskede de fem op med en række sange, som Agnes Fogh Schmidt har skrevet og komponeret, og det var spændende tekster på dansk med moderne melodier, der kræsede for øregangene.

- Det er egne kompositioner med danske tekster. Det er vel en slags singer/song-writer møder et band, der giver det lækkert krydderi, fortalte Agnes Fogh Schmidt om musikken, inden bandet indtog scenen.

Kodeordet er ærlighed

Selvom Agnes Fogh Schmidt henter inspiration fra primært engelsksprogede kunstnere, så har hun alligevel valgt at skrive på dansk.

- Jeg skrev på engelsk i mange år, men jeg synes, der kommer en distance til det, når det er på et andet sprog. Og så kom der for mange klicheer. Når jeg skriver og synger på dansk, er jeg tvunget til at vælge nogle omveje og tage nogle andre beslutninger, forklarede hun.

Samtidig er der et centralt begreb, der betyder meget for sangskriveren: Ærlighed.

- Jeg prøver at være ærlig. Jeg synes, jeg på den måde kan nå ud til flere og kan også bedre være til stede i min egen musik, lød det inden musikken satte i gang.

Gruppen åbnede med nummeret "Tænk at du findes", der er inspireret af et digt af Inger Christensen og som handler om, hvad der sker, når to mennesker finder sammen og senere skilles igen.

Og derefter fulgte en række numre, der viste deltagerne, at Kalundborg ikke blot kunne stå for rammerne men også byde på glimrende underholdning til årets generalforsamling.

arrow Nye i repræsentantskabet
26. april 2019 kl. 03:08 Opdateret: kl. 23:08
arrow En fælles indsats for at nå flere
26. april 2019 kl. 03:07 Opdateret: kl. 23:07
arrow Vi er i gang med at udvikle
26. april 2019 kl. 03:07 Opdateret: kl. 23:07