19. marts 2019
Generelt har fære unge søgt ind på en videregående uddannelse i år. Det gælder også de fleste af professionsøjskolen Absalons uddannelser. Til gengæld har læreruddannelsen samt skolens nye uddannelser succes. Foto: Christian Mikkelsen.
Generelt har fære unge søgt ind på en videregående uddannelse i år. Det gælder også de fleste af professionsøjskolen Absalons uddannelser. Til gengæld har læreruddannelsen samt skolens nye uddannelser succes. Foto: Christian Mikkelsen.
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge strømmer til nye uddannelser i Holbæk og Kalundborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge strømmer til nye uddannelser i Holbæk og Kalundborg
Opdateret 06. juli 2018 kl. 09:58
Sjælland - 05. juli 2018 kl. 16:11
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er tilsyneladende en rigtig god idé, at flytte og sprede uddannelser ud over hele Sjælland.

arrow Læs også: Hilser ny skatteuddannelse velkommen

Professionshøjskolen Absalon har i hvert fald oplevet, at hele 99 unge har søgt ind på den nye sygeplejerskeuddannelse i Holbæk som første prioritet, mens 95 unge har søgt ind på skolens bioanalytiker-uddannelse i Næstved, der efter sommerferien får en satellit i Kalundborg, som 1.prioritet. Det gjorde kun 88 sidste år. Det skriver Nordvestnyt og Sjællandske fredag.

- Alt i alt kan vi sige, at alt tyder på, at vi har haft succes med vores strategi med at udvide og være til stede rigtig mange steder i Region Sjælland. Det er vi selvfølgelig rigtig glade for, siger Camilla Wang til aviserne.

Den store søgning kommer oven i, at antallet af kvote 1-ansøgere til socialrådgiveruddannelsen, der åbnede i Slagelse i august sisdte år, r vokset med 13 procent i forhold til sidste år. Ingeniøruddannelsen i Kalundborg, også i august sidste år, åar fået lidt færre kote 1-ansøgere i år. Men det havde Absalon forventet, da kravene til elevernes niveau i kemi er blevet skruet op.

Slag i luften
Succesen med de nye uddannelser er dog ikke fuldstændig.

Således er der kun kommet 15 ansøgninger til en ny turisme-, oplevelses- og event-uddannelse, kaldet Leisure Management, i Nykøbing Falster, som hidtil kun har været udbudt i Roskilde. Den udvidelse bliver derfor droppet.

Generelt set har Professionshøjskolen godt kunnet mærke, at færre unge har søgt ind på en videregående uddannelse i år.

Samlet set har Absalon fået syv procent færre ansøgninger end sidste år, heraf otte procent færre ansøgninger via 1.prioritet. Det er især gået ud over uddannelserne til ergoterapeut, Sundhed & Ernæring samt til pædagog.

Til gengæld har læreruddannelsen trodset tilbagegangen og har oplevet vækst i 1.prioritetsansøgere på henholdsvis 14 og 12 procent i Vordingborg og Roskilde.

- Vi oplevede også stigende søgning til vores optag i vinters, og det er virkelig godt for Sjælland, for vi mangler mange uddannede lærere rundt om i regionen, siger Camilla Wang.

arrow Kalundborg er for alvor blevet en uddannelsesby
05. juli 2018 kl. 15:23 Opdateret: kl. 15:23
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.