17. januar 2018
Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge får fod på livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge får fod på livet
Opdateret 02. februar 2016 kl. 15:54
Sjælland - 01. februar 2016 kl. 13:52
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For et halvt år siden begyndte de første knap 900 danske unge på en helt ny to-årig uddannelse - Kombineret Ungdomsuddannelse.

Det er for unge, der er motiverede til at uddanne sig og få job, men ikke er klar til at gå på erhvervsskole eller på en gymnasial uddannelse.

I stedet - eller som en start - bliver de uddannet erhvervsassistenter.

På Base 4000 i Roskilde hænger Mille Jönsson, Alexander Zafeiropoulos og Ali Hassan stadig ved. Det samme gør størstedelen af de øvrige 34, som begyndte på KUU Køge-Roskilde-Greve i august.

For der skal noget til for at blive hjemme.

- Hvis jeg har det dårligt en dag, så er jeg nødt til at ringe og forklare Jesper (kontaktlærer Jesper Plambek, red.), at det er en skoddag. Lærerne fortjener at vide, at det ikke er, fordi jeg ikke kan lide dem og det, de gør, siger Mille Jönsson.

Hun er rigtig glad for sin erhvervstræning på et dagtilbud for udviklingshæmmede, Ali Hassan fik et fritidsjob ud af forløbet på et plejecenter, og Alexander Zafeiropoulos har med succes afprøvet drømmefaget portør.

Men det er i Vestsjælland og Sydsjælland, at den ny uddannelse for alvor har slået igennem.

Andet hold på Kombineret Ungdomsuddannelse er stort set fyldt op hos KUU Vestsjælland.

- Vi har optaget 75, ligesom vi gjorde på første hold, fortæller Gert Møller, forstander for Korsør Produktionshøjskole og leder af KUU Vestsjælland, der også har baser i Svinninge, Tølløse, Ringsted, Slagelse og Svebølle ved Kalundborg.

Hos KUU Sydsjælland, der dækker Vordingborg, Næstved, Faxe, Guldborgsund og Lolland, er der også ved at være udsolgt.

Mens KUU Køge-Roskilde-Greve har endnu flere ledige pladser, end de havde i første halvår. I denne omgang er der blot begyndt 25 ud af 54 mulige.

- Jeg tror, det hænger sammen med, at de især i de store byer er mange projekter, VUC har erhvervsklasser, og der er EUD 10 (erhvervsrettet 10.klasse, red.). Det kommer til at dele de unge ud. Det er fuldstændigt samme situation i København, siger Søren Stryhn, leder af KUU Køge-Roskilde-Greve.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.