24. juni 2019
Sådan ser en ung mands overarm ud efter, at han for nogle år siden indsprøjtede paraffinolie for at få en genvej til større muskler. Foto: Jens Wollesen.
Sådan ser en ung mands overarm ud efter, at han for nogle år siden indsprøjtede paraffinolie for at få en genvej til større muskler. Foto: Jens Wollesen.
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ung mand død efter at have sprøjtet paraffinolie i musklerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ung mand død efter at have sprøjtet paraffinolie i musklerne
Sjælland - 21. januar 2019 kl. 09:32
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den farlige trend i træningsmiljøet, hvor især unge mænd har brugt paraffinolie for at få musklerne til at svulme hurtigere, har kostet et liv.

arrow Læs også: Advarer andre: Fyldte musklerne med olie og var døden nær

Ifølge TV2 er en 25-årig mand død af hjertestop efter et kredsløbsstop som følge af paraffinoliens negative indvirkning på kroppen.

Sn.dk har tidligere skrevet om den livsfarlige tendens, hvor kilder i miljøet anslog at op mod 200 unge i Region Sjælland har fået indsprøjtet olien, der kan købes i håndkøb som afføringsmiddel.

- Paraffinen går ind i vævet og skaber en betændelsestilstand, hvilket får kroppen til nærmest at opsuge alt kalk, man får i sig gennem kosten, og så vælter kalken ellers ind i blodbanerne, har overlæge i nyresygdomme Peter Marckmann, Sjællands Universitetshospital Roskilde tidligere forklaret.

I Roskilde har nyreafdelingen kontakt med lidt over en håndfuld unge mænd med svære symptomer efter indsprøjtning af paraffinolie. Og Peter Marckmman oplyser, at den afdøde unge mand kommer fra den sydlige del af Region Sjælland.

- Han har været indlagt talrige gange hos os i Roskilde med komplikationer på grund af det forhøjede kalk i blodet, siger Peter Marckmann.

Han opfordrer andre unge, der har indsprøjtet paraffinolie, men endnu ikke har symptomer, til at gå til lægen.

Til TV2 oplyser overlæge i hormonsygdomme Ebbe Eldrup, Herlev Hospital, at 51 unge er i behandling.

Paraffinolien giver også ubehagelige knuder i musklerne også hos folk, der ikke har udviklet kalksygdommen - hvor et enzym omdanner inaktiv D-vitamin til aktiv D-vitamin og trækker kalken ind i blodbanen.

- Olien har infiltreret musklerne, så hvis det skal fjernes helt, skal hele musklen fjernes kirurgisk, har Ebbe Eldrup tidligere forklaret til sn.dk.

Også Odense Universitetshospital og Aarhus Universitetshospital behandler unge, der har indsprøjtet paraffinolie.

arrow Læger råber alarm: Unge sprøjter paraffinolie ind i musklerne
17. juli 2018 kl. 14:10 Opdateret: kl. 10:48