30. maj 2020
Peter Marckmann har ikke tiltro til, at den elektroniske patientjournal Sundhedsplatformen kommer til at fungere tilfredsstillende.
Peter Marckmann har ikke tiltro til, at den elektroniske patientjournal Sundhedsplatformen kommer til at fungere tilfredsstillende.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Undersøgelse: Lægerne er stærkt utilfredse med Sundhedsplatformen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Undersøgelse: Lægerne er stærkt utilfredse med Sundhedsplatformen
Sjælland - 07. november 2019 kl. 08:18
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flere kilder bekræfter overfor sn.dk, at en undersøgelse blandt læger på sygehusene i Region Sjælland viser massiv utilfredshed med den elektroniske patientjournal Sundhedsplatformen, der blev indført for to år siden.

arrow Læs også: Se resultater: Både sygeplejersker og læger dumper Sundhedsplatformen

Det forlyder, at to tredjedele af lægerne enten er utilfredse eller meget utilfredse med systemet, der også er udskældt i Region Hovedstaden.

En af de læger, som har besvaret undersøgelsen, er overlæge i nyresygdomme Peter Marckmann.

- Sundhedsplatformen fungerer stadig virkelig dårligt. Det er et ulogisk og uoverskueligt system, og vi bruger alt for meget krudt på noget, der burde tage få minutter. Forleden kunne jeg igen ikke udskrive medicinlisten til en patient, der blev ved med at komme fejlmeddelelser, jeg brugte tyve minutter på det og måtte til sidst ringe til helpdesk, siger Peter Marckmann, der er ansat på Medicinsk Afdeling på Sjællands Universitetshospital Roskilde.

Her har man siden indførslen af Sundhedsplatformen været nødt til at bruge flere læger til at gå stuegang på afdelingen.

- Vi kan kun nå halvdelen af de patienter, vi ellers nåede på en stuegang. Det går ud over supervision, undervisning af studerende og oplæring af kolleger. Vi har ofte kun sparsom tid til frokost og når ikke at læse op på ting. Det er vores overskud, som Sundhedsplatformen æder af. Men det værste er, at der er øget risiko for fejl i medicineringen, fordi det er så ulogisk bygget op. Vi ser i gentagne tilfælde fejl på medicinlisterne, siger Peter Marckmann og tilføjer:

- Det er et stort problem, hvis folk udskrives til hjemmeplejen, og noget medicin fx står flere gange på medicinlisten, så risikerer patienten at få dobbelt dosis.

I foråret 2019 kom der en længe ventet opdatering af Sundhedsplatformen, men det har ikke forbedret noget, mener han:

- Der er kommet nye farver, nogle knapper er blevet flyttet, og så er der kommet sådan nogle symboler: balloner og små dyr. Det har rent ud sagt ikke rykket en skid ved brugervenligheden.

Undersøgelsen offentliggøres klokken 13 i dag. Koncerndirektør i Region Sjælland Leif Panduro har afvist at udtale sig, før undersøgelsen er offentliggjort.

arrow Overlæger vil stadig af med Sundhedsplatformen
07. november 2019 kl. 13:53 Opdateret: kl. 13:53
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?