26. januar 2021
Tina Boel (SF) giver Overlægeforeningen ret i, at politikerne i Region Sjælland og Region Hovedstaden på et tidspunkt må tage endelig stilling til, om Sundhedsplatformen virker godt nok. Foto: Kim Rasmussen
Tina Boel (SF) giver Overlægeforeningen ret i, at politikerne i Region Sjælland og Region Hovedstaden på et tidspunkt må tage endelig stilling til, om Sundhedsplatformen virker godt nok. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udvalgsformand om Sundhedsplatform: Virk eller forsvind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvalgsformand om Sundhedsplatform: Virk eller forsvind
Sjælland - 03. juli 2018 kl. 13:15
Af Tine Fasmer:

Hvis ikke Sundhedsplatformen kommer til at virke inden for en overskuelig fremtid, må regionsrådspolitikerne i Region Sjælland og i Region Hovedstaden trække en streg i sandet.

arrow Læs også: Fejl på fejl i Sundhedsplatformen: Se de vilde eksempler her

Det siger Tina Boel (SF), formand for Region Sjællands politiske styregruppe for Sundhedsplatformen, til DAGBLADET, som dermed erklærer sig enig med Overlægeforeningens formand Lisbeth Lintz i, at politikere må sætte en skæringsdato for it-systemets skæbne.

- Det ansvar påhviler os. Vi må lave en forstærket indsats for at få systemet til at virke. Men hvis systemet ikke kan komme til at virke tilpasset til danske forhold, så må vi jo træffe en beslutning og drage de nødvendige konsekvenser, siger Tina Boel, til avisen.

Hun understreger, at hun får tilkendegivelse om tunge arbejdsgange og besvær med Sundhedsplatformen fra alle faggrupper.

- Det handler ikke bare om »sure, gamle overlæger«, som vi har hørt nogle sige. Vi bliver nødt til at håndtere det politisk, siger Tina Boel.

Politisk bevågenhed
SF og Enhedslisten forsøgte sidste år at samle flertal for at få udskudt indførelsen af Sundhedsplatformen, indtil der var kommet styr på udfordringerne i Region Hovedstaden.

Hun er stærkt bekymret over oplysninger fra overlægerne på Sjællands Universitetshospital:

- Jeg tager det meget alvorligt og følger sagen nøje, men jeg afventer svaret fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Hvis styrelsen konkluderer, at det her skyldes Sundhedsplatformen, så må det tages meget alvorligt. Så må sygehusene jo arbejde i papir-arbejdsgange, det kan være vores eneste redning for at sikre patientsikkerheden, siger Tina Boel.

arrow Sundhedsplatform kan have kostet liv: Kræftramte fejlmedicineret
03. juli 2018 kl. 12:14 Opdateret: kl. 12:14
Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?