
Hvis ikke Sundhedsplatformen kommer til at virke inden for en overskuelig fremtid, må regionsrådspolitikerne i Region Sjælland og i Region Hovedstaden trække en streg i sandet.
Det siger Tina Boel (SF), formand for Region Sjællands politiske styregruppe for Sundhedsplatformen, til DAGBLADET, som dermed erklærer sig enig med Overlægeforeningens formand Lisbeth Lintz i, at politikere må sætte en skæringsdato for it-systemets skæbne.
- Det ansvar påhviler os. Vi må lave en forstærket indsats for at få systemet til at virke. Men hvis systemet ikke kan komme til at virke tilpasset til danske forhold, så må vi jo træffe en beslutning og drage de nødvendige konsekvenser, siger Tina Boel, til avisen.
Hun understreger, at hun får tilkendegivelse om tunge arbejdsgange og besvær med Sundhedsplatformen fra alle faggrupper.
- Det handler ikke bare om »sure, gamle overlæger«, som vi har hørt nogle sige. Vi bliver nødt til at håndtere det politisk, siger Tina Boel.
Politisk bevågenhed
SF og Enhedslisten forsøgte sidste år at samle flertal for at få udskudt indførelsen af Sundhedsplatformen, indtil der var kommet styr på udfordringerne i Region Hovedstaden.
Hun er stærkt bekymret over oplysninger fra overlægerne på Sjællands Universitetshospital:
- Jeg tager det meget alvorligt og følger sagen nøje, men jeg afventer svaret fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Hvis styrelsen konkluderer, at det her skyldes Sundhedsplatformen, så må det tages meget alvorligt. Så må sygehusene jo arbejde i papir-arbejdsgange, det kan være vores eneste redning for at sikre patientsikkerheden, siger Tina Boel.
Kommentarer
Vi ønsker en åben og livlig debat på sn.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen fjerner indlæg, der ikke lever op til SN.dks retningslinjer og gældende lovgivning. Se retningslinjerne her