20. januar 2020
Boligminister Kaare Dybvad (S) tog for nylig første spadestik til 54 nye boliger i Slotshaven i Holbæk. Nu har ministeren godkendt udviklingsplaner for 15 udsatte boligområder. Foto: Peter Andersen
Boligminister Kaare Dybvad (S) tog for nylig første spadestik til 54 nye boliger i Slotshaven i Holbæk. Nu har ministeren godkendt udviklingsplaner for 15 udsatte boligområder. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udsatte boligområder får knap 4000 nye boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udsatte boligområder får knap 4000 nye boliger
Opdateret 11. september 2019 kl. 12:44
Sjælland - 11. september 2019 kl. 11:31
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Boligminister Kaare Dybvad (S) har netop godkendt udviklingsplaner for omdannelse af 15 af landets mest udsatte boligområder.

arrow Læs også: Ghetto-planer godkendt: 526 boliger skal rives ned

Det gælder blandt andre Agervang i Holbæk, Gadehavegaard og Taastrupgaard i Taastrup, Motalavej i Korsør og Ringparken i Slagelse.

Planerne betyder blandt andet nybyggeri af private boliger, erhverv samt ombygning af ældre- og ungdomsboliger, som skal sikre, at andelen af almene familieboliger højest er 40 procent i boligområderne i 2030.

Planerne er en udløber af en bred aftale i Folketinget om modvirkning af parallelsamfund som den tidligere VLAK-regering indgik med DF, S og SF.

Kommuner og boligorganisationer vil bruge alle lovgivningens redskaber til at omdanne de udsatte boligområder til velfungerende bydele. Særligt nybyggeri benyttes i stort omfang. Med over 10.000 nye boliger - inklusive erhvervsenheder - sker der en nettotilvækst på i alt 3.645 nye boliger i de 15 boligområder samtidig med, at der tilføres en stor del erhverv til områderne.

- Der har været talt meget om nedrivning i forbindelse med parallelsamfundsaftalen og udviklingsplanerne. Derfor er jeg glad for, at de lokale parter vil anvende alle de redskaber, lovgivningen tilbyder - og særligt at nybyggeri anvendes i så stort omfang. Det er jeg meget tilfreds med, udtaler boligminister Kaare Dybvad Bek i en pressemeddelelse.

Udviklingsplaner for de 15 boligområder kan findes her.