4. juni 2020
Boligminister Kaare Dybvad (S) tog for nylig første spadestik til 54 nye boliger i Slotshaven i Holbæk. Nu har ministeren godkendt udviklingsplaner for 15 udsatte boligområder. Foto: Peter Andersen
Boligminister Kaare Dybvad (S) tog for nylig første spadestik til 54 nye boliger i Slotshaven i Holbæk. Nu har ministeren godkendt udviklingsplaner for 15 udsatte boligområder. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udsatte boligområder får knap 4000 nye boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udsatte boligområder får knap 4000 nye boliger
Opdateret 11. september 2019 kl. 12:44
Sjælland - 11. september 2019 kl. 11:31
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Boligminister Kaare Dybvad (S) har netop godkendt udviklingsplaner for omdannelse af 15 af landets mest udsatte boligområder.

arrow Læs også: Ghetto-planer godkendt: 526 boliger skal rives ned

Det gælder blandt andre Agervang i Holbæk, Gadehavegaard og Taastrupgaard i Taastrup, Motalavej i Korsør og Ringparken i Slagelse.

Planerne betyder blandt andet nybyggeri af private boliger, erhverv samt ombygning af ældre- og ungdomsboliger, som skal sikre, at andelen af almene familieboliger højest er 40 procent i boligområderne i 2030.

Planerne er en udløber af en bred aftale i Folketinget om modvirkning af parallelsamfund som den tidligere VLAK-regering indgik med DF, S og SF.

Kommuner og boligorganisationer vil bruge alle lovgivningens redskaber til at omdanne de udsatte boligområder til velfungerende bydele. Særligt nybyggeri benyttes i stort omfang. Med over 10.000 nye boliger - inklusive erhvervsenheder - sker der en nettotilvækst på i alt 3.645 nye boliger i de 15 boligområder samtidig med, at der tilføres en stor del erhverv til områderne.

- Der har været talt meget om nedrivning i forbindelse med parallelsamfundsaftalen og udviklingsplanerne. Derfor er jeg glad for, at de lokale parter vil anvende alle de redskaber, lovgivningen tilbyder - og særligt at nybyggeri anvendes i så stort omfang. Det er jeg meget tilfreds med, udtaler boligminister Kaare Dybvad Bek i en pressemeddelelse.

Udviklingsplaner for de 15 boligområder kan findes her.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?