20. januar 2019
Arne Reime med mange af de små lommevenner, som er doneret til børnene, der af forskellige årsager bliver kørt med en ambulance. Arkivfoto Kim Rasmussen
Arne Reime med mange af de små lommevenner, som er doneret til børnene, der af forskellige årsager bliver kørt med en ambulance. Arkivfoto Kim Rasmussen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trøstebamse til børn i ambulancer fylder år og er nu en landsdækkende succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trøstebamse til børn i ambulancer fylder år og er nu en landsdækkende succes
Opdateret 15. maj 2018 kl. 12:02
Sjælland - 15. maj 2018 kl. 08:52
Af Søren Schaadt Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lommeven som begyndte i Norge, og kom til Ringsted med Arne Reime, er nu blevet en landsdækkende succes.

arrow Læs også: Bamsehæklere søges i Roskilde

- Det har været et hårdt år og svært at få fat i alle regionerne, men jeg har fået hjælp af Region Sjælland. Men det lykkedes. 26. marts kom den sidste region med - Region Syd, siger ildsjælen Arne Reime.

Nu, 15. maj, fejrer den lille bamse i lommestørrelse et års jubilæum, mens den kører med rundt i samtlige landets ambulancer. Dermed er der sket meget siden den første Lommeven blev delt ud.

Arne Reime anslår at 7-8000 små unikke håndlavede lommevenner er blevet doneret af frivillige hæklere, strikkere og syere.

Og i ambulancerne er de vilde med de små bamser:

- Når man har med børn at gøre, så skal man lege sig ind til at opnå deres tillid. Lommevennen er en lille trøst, og den vinder tillid, så vi kan undersøge dem, siger paramediciner hos Falck i Region Sjælland, Marianne Tranberg Czerkas.

Bamsen har dermed gjort rigtigt meget godt for paramedicinerne gennem det første år, og derfor glæder det hende også, at ordningen bliver spredt ud:

- Det synes jeg er helt kanon, det er fantastisk. Også at det er ren succes, og at man har valgt at brede det til hele landet.

Læs mere i tirsdagens udgave af Nordvestnyt, DAGBLADET og Sjællandske. E-avisen kan købes her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

arrow Når det gør ondt - trøster bamserne
20. februar 2017 kl. 15:09 Opdateret: kl. 06:00
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.