30. maj 2020
Google Maps kan blandt andet fortælle dig om højdeforskellen på din cykelrute. Her et eksempel fra Ringsted Station til Sjællandske Mediers hovedsæde. Screendump
Google Maps kan blandt andet fortælle dig om højdeforskellen på din cykelrute. Her et eksempel fra Ringsted Station til Sjællandske Mediers hovedsæde. Screendump
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tre ting du - måske - ikke vidste om Google Maps

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre ting du - måske - ikke vidste om Google Maps
Sjælland - 12. oktober 2019 kl. 18:44
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Digitalt tip: Du kender garanteret Google Maps.

De fleste, der har adgang til internettet, har på et eller andet tidspunkt brugt det interaktive kort fra tech-giganten.

Enten til at finde ud af, hvor den der by egentlig ligger henne, til at se, hvor hotellet er placeret eller til at se sit eget hus.

Det er jo altid lidt sjovt.
Hvis du er nysgerrig på, hvor Googles Streetview-køretøj dukker på, så kan du klikke ind på https://www.google.dk/intl/da/streetview/explore/#sv-headed og se, hvor bilen, scooteren eller snescooteren kommer hen i verden, for eksempel Danmark.

Hvis du er mere til cyklen, så er der også et sjovt lille trick i Google Maps.

Hvis du indtaster en rute fra A til B og vælger at se cykelruten, så vil du nederst i spalten til venstre kunne se, hvordan højdeforskellen er undervejs. Ret praktisk, hvis man vil en hurtig tur og først på vejen opdager, at det går stejlt opad.

De fleste bruger dog nok Google Maps, når de er i bil eller som et let tilgængeligt kort, når de er på sigthseeing i en fremmed by.

Hvis man kombinerer de to ting, altså kørsel og sightseeing på ferien, men ikke lige lægger mærke til, hvor man stillede bilen, inden man gik ud i byen, så kan man af og til stille sig selv spørgsmålet »Hvor var det nu lige, vi parkerede...?«

Her kan Google Maps også hjælpe.

For hvis du, når du parkerer bilen, åbner Google Maps og klikker på den blå plet, der markerer, hvor du er, så kommer der en lille menu frem, hvor du blandt andet kan klikke på »Angiv som parkeringssted«.

Og så kan du roligt traske af sted rundt i fremmede byer, hvor med nogle få klik får du ruten tilbage til bilen.

rusk

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?