13. december 2018
Region Sjælland brugte i 2016 200 millioner på behandling på privathospitaler. I år lander regningen på 125 millioner. Men der var bare afsat 10 millioner i regionens budget. Foto: Christian Mikkelsen.
Region Sjælland brugte i 2016 200 millioner på behandling på privathospitaler. I år lander regningen på 125 millioner. Men der var bare afsat 10 millioner i regionens budget. Foto: Christian Mikkelsen.
Foto: Christian Mikkelsen (Mik)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Travle sygehuse får ekstraregning på 115 millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Travle sygehuse får ekstraregning på 115 millioner
Sjælland - 01. november 2017 kl. 10:51
Af Tine Fasmer og Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Presset på de sjællandske sygehuse for at overholde borgernes ret til behandling inden 30 dage har været så stort, at Region Sjælland har måttet sende langt flere patienter videre til privathospitaler, end planlagt.

Regionen havde lagt op til, at langt flere patienter i forhold til tidligere år skulle behandles på egne sygehuse.

Derfor var der bare afsat 10 millioner kroner til forbrug af privathospitaler i 2017. Men det samlede forbrug lander på 125 millioner kroner, skriver Nordvestnyt og DAGBLADET.

- Det her er ikke nogen katastrofe. Det er et udtryk for, at vi sender flere patienter videre for at opfylde deres rettigheder. Men det er også udtryk for, at vores omlægning af behandlinger fra privathospitaler til sygehuse tager længere tid end forventet, siger regionsrådsformand Jens Stenbæk (V) til aviserne.

Politikerne har tidligere sat en pose penge til side i puljen »Værdi for borgerne«, hvis sygehusene ikke nåede i mål. Og herfra hentes der 65 millioner kroner.

Men de resterende 50 millioner af ekstraregningen skal betales af Sjællands Universitetshospital (SUH) i Køge/Roskilde og sygehusene i Holbæk, Slagelse/Næstved og Nykøbing F. Ekstraregningen er en af årsagerne til, at SUH skal spare 25 millioner kroner, inden året er omme.

- Det er ikke lykkedes at holde så meget i eget hus, som vi havde håbet, og det er rigtigt ærgerligt, især fordi det vil række ind i næste år. Måske har vi været for optimistiske. Læren er nok, at vi må spørge mere ind til de faglige skøn, når vi lægger budget, siger regionsrådsmedlem Anne Møller Ronex (R).

Hos Enhedslisten er gruppeformand Bruno Jerup oprørt over, at de pressede sjællandske sygehuse skal overføre penge til privathospitaler.

- En ting er, at man tager penge direkte fra sygehusene. Men de øvrige penge fra puljen »Værdi for borgerne« er faktisk også penge, der kunne være gået til sygehusene. Man kunne jo have givet de penge til sygehusene fra starten, så de faktisk havde mulighed for at behandle alle patienter selv, siger han.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.