21. september 2021
Trafikstøj er en kæmpeudfordring, som regeringen gerne vil gøre noget ved, siger transportminister Benny Engelbrecht.
Trafikstøj er en kæmpeudfordring, som regeringen gerne vil gøre noget ved, siger transportminister Benny Engelbrecht.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Transportminister: Støj er den store udfordring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Transportminister: Støj er den store udfordring
Sjælland - 23. marts 2021 kl. 19:00
Af Tine Fasmer

En konstant summen af biler afbrudt af lyden af opbremsninger. Eller togenes hvinen mod skinnerne. Trafikstøj plager mange danskere, og flere brugere havde sendt spørgsmål om støj til live-interviewet på sn.dk med transportminister Benny Engelbrecht (S).

arrow Læs også: DEBAT: Radikale ønsker ikke at blokere for færdiggørelse af motorvejen

En del vil gerne høre, hvad du som minister vil gøre for støjplagede naboer. Det gælder blandt andet Hillerød-motorvejen, Kronprinsesse Marys Bro og Køge Bugt Motorvejen. Hvad forventer du, at der skal afsættes til støjbekæmpelse i den kommende infrastrukturplan?

- Vi kommer til at prioritere støjbekæmpelse. Jeg er ret standfast på, at alle statslige veje skal have den særlige støjdæmpende asfalt, der i øvrigt også er mere klimavenlig. Det er reducerer også CO2-udledningen, fordi bilerne så bruger mindre brændstof, siger Benny Engelbrecht, der er åben overfor, at kommunerne også skal komme de støjplagede beboere til undsætning med støjdæmpende asfalt på de kommunale veje.

- Støj er summen af mange ting. Vi skal blive mere ambitiøse på støjudfordringen. Det handler også om dæktyper og om at støjsikre huse.

En bruger skriver: I Tyskland har man sænket hastigheden på visse motorvejen i weekenden af hensyn til de støjplagede naboer. Alene en sænkning af hastigheden fra 110 km/t til 90 km/t vil give en støjreduktion på 3 db. Hvad mener du om det?

- Man skal være opmærksom på, at tyskerne ikke tillader lastbiler i weekenderne. I Danmark kører lastbiler også i weekenden, ellers kunne vores samfund ikke hænge sammen. Men vi er i gang med et forsøg med sænket hastighed på Folehaven (indfaldsvej i Valby, red.), det har været lidt coronaramt med færre biler, så jeg håber, tallene kan bruges. Ellers må vi gennemføre det igen, siger Benny Engelbrecht.

Jernbanestøj skal løses

Han understreger, at støj også skal tænkes ind i jernbaneprojekter. Ringsted bliver i endnu højere grad et trafikalt knudepunkt, når Femernforbindelsen bliver færdig.

- Hvis der ikke tænkes de rigtige løsninger, bliver der også støjudfordringer. Vi har ikke taget stilling til de fem konkrete løsninger, men man skal nok overveje en omkørsel syd om byen, så der ikke kommer godstog ind gennem Ringsted, siger Benny Engelbrecht.

Se live-interview med transportminister Benny Engelbrecht her
arrow Ingen støtte til nye motorveje
31. marts 2021 kl. 04:00 Opdateret: kl. 17:07
arrow Trængselstider kan nedbringes med ekstra spor
05. marts 2021 kl. 10:29 Opdateret: kl. 10:29
arrow Venstre vil have bid af motorvej på Finansloven
29. november 2020 kl. 15:15 Opdateret: kl. 15:15
Synes du, at kommunen er der for dig?