19. maj 2019
Togene på Østbanen, Odsherredsbanen, Tølløsebanen og alle lokalbanerne i Nordsjælland risikerer at stå stille fra mandag morgen. Foto: Lokaltog.
Togene på Østbanen, Odsherredsbanen, Tølløsebanen og alle lokalbanerne i Nordsjælland risikerer at stå stille fra mandag morgen. Foto: Lokaltog.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Togkonflikt truer: Sådan står pendlerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Togkonflikt truer: Sådan står pendlerne
Sjælland - 07. juni 2018 kl. 14:49
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Togpendlere og øvrige togrejsende kan se frem til kompensation, hvis der udbryder konflikt mandag morgen på Østbanen, Odsherredsbanen, Høng-Tølløsebanen såvel som alle lokalbanerne i Nordsjælland. Det oplyser trafikselskabet Movia til Sn.dk

arrow Læs også: Overenskomstforlig bremser truende jernbanekonflikt

Det gælder pendlere med pendlerkort såvel som togrejsende, der er forudbestilt en togbillet, oplyser Movia, der er hovedaktionær i Lokaltog, som står for driften af alle lokalbaner på Sjælland såvel som på Lollandsbanen, i alt 10 strækninger.

- I tilfælde af konflikt vil togpendlere på Lokaltogs strækninger kunne få kompensation for de dage, hvor togene ikke kører på grund af konflikten, og hvor man derfor ikke har kunnet bruge sit pendlerkort, siger Camilla Struckmann, kommunikationsdirektør i Movia til Sn.dk

Hun oplyser, at hvis man har forudbetalt en togbillet til et konfliktramt tog, refunderes billettens pris.

- Hvor og hvordan der skal søges om refusion meldes ud på Din Offentlige Transports hjemmeside dot.dk, såfremt Lokaltog rammes af konflikt, siger hun.

Togpendlerne og andre togrejsende er derimod ikke omfattet af Movias rejsegaranti, hvor man har mulighed for at tage en Taxa og få op til 300 kroner refunderet, hvis toget er mere end 20 minutter forsinket. Netop arbejdsnedlæggelser og konflikter er undtaget fra garantien.

Ud over de 10 strækninger på Sjælland og Lolland-Falster er også tre lokalbaner under Nordjyske Jernbaner i risiko for at blive ramt af konflikt fra på mandag. Årsagen er en strid om, hvornår de ansattes store spisepause kan og skal placeres i løbet af arbejdsdagen.

Parterne, KL og Dansk Jernbaneforbund, mødtes torsdag for at forsøge at rede trådene ud.

arrow Togstrejke truer fra mandag: Er din bane ramt?
06. juni 2018 kl. 15:40 Opdateret: kl. 15:40
arrow Strejke truer tog: Derfor stemte vi nej
06. juni 2018 kl. 11:44 Opdateret: kl. 11:44
arrow Lokalbanernes ansatte afviser OK18
04. juni 2018 kl. 16:59 Opdateret: kl. 16:59