3. august 2021
Der venter sporarbejde på strækningerne mellem København H og Høje Taastrup samt på Slagelse og Næstved Stationer. Foto: Thomas Olsen.
Der venter sporarbejde på strækningerne mellem København H og Høje Taastrup samt på Slagelse og Næstved Stationer. Foto: Thomas Olsen.
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Togbusser og færre tog: Sådan rammer sporarbejde togtrafikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Togbusser og færre tog: Sådan rammer sporarbejde togtrafikken

Både regionaltog og landstrafikken til Fyn og Jylland rammes af sporarbejder på strækningerne Ringsted-Korsør og Høje Taastrup-København i den kommende tid. Det samme gælder Ringsted-Nykøbing F. og Næstved-Køge.

Sjælland - 10. juli 2021 kl. 05:25
Af Tomas Revsbech

Togpendlerne og de øvrige togrejsende skal holde godt øje med rejseplanen og ellers finde lidt tålmodighed frem i de kommende uger og måneder. Både dem, der rejser på tværs af Sjælland og på tværs af landet.

Banedanmark udfører en række sporarbejder mellem Taastrup og Glostrup stationer på landets mest trafikerede jernbanestrækning København-Roskilde samt omkring Slagelse Station. Det betyder, at mange togrejsende fra 23. juli og frem til og med den 1. August skal med togbus, hvorefter der følger en periode med færre tog og ændrede rejsetider.

- Pendlerne og de togrejsende kommer til at opleve store ændringer i køreplanen og få lidt længere rejsetid i den kommende tid. Derfor vil vi gerne opfordre alle vores rejsende til at holde godt øje med rejseplanen i den kommende tid, inden de skal rejse, siger DSB's informationschef Tony Bispeskov.

Irriterende, men

Ton Bispeskov beklager, at mange af de kunder, der nu vender tilbage til den kollektive trafik efter at have arbejdet hjemme, render ind i en periode med sporarbejder:

- Det er irriterende for vores kunder. Men sporarbejderne betyder, at der i sidste ende vil komme forbedringer i togtrafikken, og sporarbejderne er planlagt, så de største sporarbejder foregår i sommerferien, hvor der er markant færre kunder, siger han.

Sporarbejdet lægger fra land i weekenden fra fredag aften den 23. Til og med søndag den 25. juli, hvor al togtrafik stopper mellem Høje Tåstrup og København Hovedbanegårds stationer. Det samme gør sig gældende mellem Ringsted og Korsør, der forbinder Øst- og Vestdanmark. DSB har i stedet indsat Togbusser.

Her er en oversigt over de perioder, hvor togene slet ikke kører og der indsættes togbusser. Den efterfølgende frem mod 3. oktober er køreplanerne også berørt på strækningerne København H-Høje Taastrup og Ringsted-Korsør. For nærmere beskrivelse tjek DSB's rejseplan. Grafik: Stine Kjøng Seidenfaden.

Kører unormalt frem til 3. oktober

Sporarbejdet på de to strækninger slutter dog ikke der.

Mellem Ringsted og Korsør må de rejsende fortsat tage togbussen i yderligere syv døgn til og med 1. august, inden togene vender tilbage. Mellem Taastrup og København vender togene tilbage efter 25. juli.

Men i hele august og september frem til første weekend i oktober måned, kører der færre tog end normalt og efter alternativ køreplan på de to strækninger.

Modernisering giver bøvl

Årsagen til den ekstra rejsetid og bøvl skyldes to projekter, der på sigt skal forbedre livet som togrejsende.

På Slagelse Station skal der møbleres om på sporene og selve stationen, så trafikken kan glide lettere og smidigere igennem stationen og være med til at sikre flere tog til tiden.

Arbejdet mellem Taastrup og Glostrup stationer består dels af en større sporfornyelse på strækningen. Samtidig skal der bygges nogle broer hen over banen til den kommende Hovedstadens Letbane ved Motorring 3.

- Arbejdet er tilrettelagt primært i sommerferien, hvor der er færre kunder. Det giver blandt andet Banedanmark mulighed for at arbejde med fornyelse og vedligehold af banen, som i sidste ende kommer alle kunder til gavn, siger Tony Bispeskov.

Nåede ikke deadline

De pendlere eller togrejsende, der rejser på strækningerne Ringsted-Næstved-Nykøbing F. - også kaldet Sydbanen - og Køge-Næstved - kaldet Lille Syd - har allerede haft lange perioder med togbusser.

Og nu kommer der endnu en.

I 11 døgn fra 28. august og frem til 7. september indsættes der togbusser på de to jernbanestrækninger, fordi Banedanmark skal i gang med at opgradere et gammelt sikringsanlæg ved Næstved Station, som led i opgraderingen og elektrificeringen af strækningen Ringsted-Nykøbing F. frem mod den kommende Femern-forbindelse.

Opgraderingen skulle ellers have været færdig ved et tidligere sporarbejde, men viste sig at være mere kompliceret, end forventet.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?