22. november 2017
Togene på strækningen Kalundborg-København holder bl.a. længere tid i Roskilde, Høje Taastrup og Valby for at modvirke trafik-propper på sporene. Foto: Hans Jørgen Johansen
Togene på strækningen Kalundborg-København holder bl.a. længere tid i Roskilde, Høje Taastrup og Valby for at modvirke trafik-propper på sporene. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tog tager en pause for at undgå kø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tog tager en pause for at undgå kø
Sjælland - 18. oktober 2017 kl. 07:09
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

DSB er blevet bedre til at overholde køreplanen. Det sørger indlagte pauser på bestemte stationer for.

Og rejser du med toget på strækningen fra Kalundborg mod hovedstadsområdet, eller kommer du med Nykøbing F-toget, har du måske oplevet, at morgentoget holder lidt længere tid i Roskilde, Høje Taastrup og Valby.

De ekstra 30 sekunder er med til at forhindre endnu større forsinkelser og en lang kø af gods- og passagerertog, lyder det fra DSB.

- Vi har blandt andet lagt lidt længere holdetid til på udvalgte tog på stationerne Roskilde, Høje Taastrup og Valby om morgenen, hvor det er med til at reducere risikoen for kødannelse ind mod byen, udtaler Leif Fabrin, forretningschef i DSB.

DSB kan derfor for anden måned i træk melde om mere præcise tog.

75 procent af togene Roskilde-Købehavn ankom til tiden i september, og i morgenmyldretiden er det en fremgang på knap 16 procent sammenlignet med sidste år. På strækningen Kalundborg-København er der også forbedret punktlighed. I september kom knap 83 procent af togene på strækningen frem i rette tid, og for strækningen Ringsted-København gælder det knap 77 procent af togene. Men hvis togrejsende på strækningen Nykøbing F-København har en fornemmelse af, at færre tog ankommer og kører til tiden, har de ret.

Her er der sket et fald fra 83,4 procent rettidige tog til knap 79 procent i september i år.

Når køreplanen skifter 10. december, bliver de ekstra sekunder langt til hele døgnet rundt, fordi Metroselskabet bygger ny station ved Ny Ellebjerg, og alle regional-, intercity- og lyntog derfor skal forbi Valby Station hele 2018.

DSB's mål i kontrakten lyder på 82,4 procent punktlige tog.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.