14. juli 2020
Danmarks største herretøjskæde Tøjeksperten lukker 20 butikker, fordi kædens ejer selskabet PWT kæmper for livet. Foto: Christian Mikkelsen
Danmarks største herretøjskæde Tøjeksperten lukker 20 butikker, fordi kædens ejer selskabet PWT kæmper for livet. Foto: Christian Mikkelsen
Foto: Foto: Christian Mikkelsen(Mik.)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tøjeksperten lukker 20 butikker og fyrer 180 ansatte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tøjeksperten lukker 20 butikker og fyrer 180 ansatte
Opdateret 28. maj 2020 kl. 10:55
Sjælland - 25. maj 2020 kl. 11:02
Af Anders Spanggaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Danmarks største herretøjskæde Tøjeksperten lukker 20 butikker og fyrer 180 ansatte.

arrow Læs også: Lokal Tøjeksperten overlever

Reduktionen hos kæden er nødvendig, fordi Coronakrisen har tvunget selskabet PWT, der ejer Tøjeksperten, i knæ. Forretningerne i butikscentrene har været lukkede og i kædens øvrige butikker har man kigget langt efter kunder. PWT meddelte derfor midt i april, at ledelsen havde indgivet en formel rekonstruktion - det som tidligere gik under betegnelsen betalingsstandsning.

Finansmediet Finans skriver, at der for 10 dage siden var møde i Skifteretten i Aalborg, hvor der fra kreditorer og finansieringskilder var opbakning til at arbejde videre med en rekonstruktionsplan for at redde PWT. Men for at redde virksomheden er det nødvendigt at skære ned i omkostningerne, og det betyder, at Tøjeksperten må lukke 20 butikker og afskedige 180 ansatte. Det meddeler PWT i dag i en pressemeddelelse.

- Det er en hård beslutning, som desværre er absolut nødvendig for at vi kan lykkes med at redde PWT, og dermed et fortsat betydeligt antal arbejdspladser for dygtige medarbejdere, siger Ole Koch Hansen, administrerende direktør i PWT Group, i pressemeddelelsen.

Han tilføjer, at der arbejdes intenst med at få skabt en ny levedygtig virksomhed, genoprette skaderne fra corona, og samtidig skabe en fremtidsoptimeret og tilpasset forretning, efter et massivt flertal af kreditorer har givet deres opbakning til en rekonstruktionsplan.

Ifølge Finans beskæftiger PWT omkring 575 ansatte og har 84 egne butikker i Danmark gennem kæderne Tøjeksperten og Wagner.

Tøjeksperten i de sjællandske byer Haslev, Ringsted, Nykøbing Sjælland, Høng, Kalundborg og Vordingborg bliver ikke berørt af lukningerne, da de er privatejede. De har blot en samarbejdsaftale med PWT og Tøjeksperten.

Under arbejdet med at redde virksomheden har PWT trukket stikket på den norske del af forretningen, hvor datterselskabet Wagno er erklæret konkurs og 30 butikker dermed er lukket.

Selskabet PWT er ejet af kapitalfonden Polaris.

arrow Danmarks største herretøjskæde overlever
02. juni 2020 kl. 11:44 Opdateret: kl. 11:44
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?