4. juni 2020
Tøjeksperten risikerer lukning, fordi deres ejer PWT-Group er i store problemer. Foto: Kristian Mikkelsen
Tøjeksperten risikerer lukning, fordi deres ejer PWT-Group er i store problemer. Foto: Kristian Mikkelsen
Foto: Foto: Christian Mikkelsen(Mik.)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tøjeksperten hænger i en tynd tråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tøjeksperten hænger i en tynd tråd
Opdateret 14. maj 2020 kl. 11:09
Sjælland - 14. maj 2020 kl. 10:42
Af Anders Spanggaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tøjkæden Tøjeksperten kollapser, hvis kreditorerne stemmer nej til den rekonstruktionsplan, der fredag bliver præsenteret ved skifteretten i Aalborg, skriver Børsen.

En af kreditorerne er undertøjsproducenten JBS, og her er man endnu ikke overbevist om, at planen skal godkendes.

- Hvis vi skal sige ja til at køre videre indtil begyndelsen af juni, vil vi vide noget mere om, hvad der ligger i det. Det er jo ikke nogen hemmelighed, at rekonstruktørerne har en interesse i, at så mange som muligt siger ja til rekonstruktionsplanen, siger Michael Alstrup, administrerende direktør i JBS til Børsen.

Med dette udsagn henviser han til, at rekonstruktørerne i en meddelelse til kreditorerne har skrevet, man forventer at kunne præsentere en mere detaljeret plan i begyndelsen af juni, hvis de fredag får kreditorernes ja til at kunne arbejde videre.

Kassen er tom

PWT Group, som kapitalfonden Polaris ejer, driver kæderne Tøjeksperten og Wagner. Den 17. april var kassen i virksomheden tom, og selskabet blev derfor tvunget ud i rekonstruktion.

Børsen oplyser, at det i rekonstruktionsplanen blandt andet foreslås, at butikskonceptet Lindbergh bliver lukket, ligesom man er i dialog med banken om en yderligere kredit på 100 millioner kroner.

Men Michael Alstrup savner flere konkrete svar fra PWT-Group om, hvordan de fremover vil samarbejde med JBS, der primært leverer til Tøjeksperten.

- De kunne jo komme og sige, at de skal have en større rabat, end de får i dag, eller andet, som vi ikke kan acceptere, siger Michael Alstrup til Børsen.

PWT-Group har gæld for ialt 534 millioner kroner.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?