22. marts 2019
Gymnasterne og alle de andre i DGI skal have ny frontfigur. Foto: Hans Jørgen Johansen
Gymnasterne og alle de andre i DGI skal have ny frontfigur. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To kæmper om formandspost for 1,5 mio. medlemmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To kæmper om formandspost for 1,5 mio. medlemmer
Sjælland - 09. oktober 2018 kl. 09:25
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

To kæmper om at overtage ledelsen i DGI.

En af dem - 55-årige Mogens Kirkeby - lægger ikke skjul på, at han vil stå for en anden ledelsesstil end afgående Søren Møller.

- Jeg håber, jeg kan være mere inviterende til kritik og involvering. Jeg mener, man skal udstråle. at man inviterer til kritik og kunne tage imod det. Demokrati gælder for alle, siger Mogens Kirkeby, der er hovedbestyrelsesmedlem i DGI.

Mandag gæstede formandskandidaterne Ringsted Kongrescenter til et debatmøde.

Modkandidaten er næstformand 42-årige Charlotte Bach Thomassen. Hun lægger op til, at DGI skal udvikle sig med lidt mere sprælskhed, forskellighed og plads til mangfoldighed i landsdelene og foreninger:

- Det har været nødvendigt og godt, at vi er blevet mere centraliseret og strømlinede med ens logo og så videre. Men nu kan vi godt holde til at gribe flere lokale dagsordner og i højere grad involvere landsdelene, sagde Charlotte Bach Thomassen.

Charlotte Bach Thomassen er gymnast fra barnsben, har læst statskundskab, indtil fornylig generalsekretær i Det Danske Spejderkorps, løber, vinterbader og mor til tre aktive håndbold-, fodbold- og svømmeglade børn.

Mogens Kirkeby er ligeledes gift og far til tre. Han er formand for ISCA, den internationale organisation for breddeidræt. Han er uddannet i idræt og samfundsfag og har dyrket stort set alle idrætter, som DGI tilbyder - i dag cykling, løb, fodbold og kajak.

Der er allerede afholdt lignende debatmøder med de to formandskandidater i Viborg og København, det fjerde og sidste i rækken afholdes i Kolding.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.