17. september 2021
Den tyske forfatter Timur Vermes bragede igennem med sin debutroman »Han er tilbage«, der placerer Adolf Hitler i nutiden, hvor både hans person og hans ekstreme holdninger bliver set i ganske forskelligt lys. Foto: Esben Salling/Scanpix
Den tyske forfatter Timur Vermes bragede igennem med sin debutroman »Han er tilbage«, der placerer Adolf Hitler i nutiden, hvor både hans person og hans ekstreme holdninger bliver set i ganske forskelligt lys. Foto: Esben Salling/Scanpix
Foto: Esben Salling/Ritzau Scanpix/Scanpix Denmark
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Timur bragte Adolf tilbage...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Timur bragte Adolf tilbage...
Sjælland - 04. august 2021 kl. 06:17

Det er en ganske almindelig dag i Berlin. Trafikken larmer forbi på vejen, mens en flok unger spiller fodbold.

Lidt derfra vågner en mand op, lettere fortumlet og overrasket.

Hvordan og hvorfor han pludselig dukker op der, ved ingen. Heller ikke Adolf Hitler selv - for det er ham, der er vågnet op der midt i Berlin omkring 65 år efter, anden verdenskrig rasede.

Nu skal Adolf Hitler til at tilpasse sig den moderne verden med tv, computere og et noget andet menneskesyn, end han er vant til.

Samtidig skal verden tilpasse sig den person, der - tænker alle - er en komiker, der formår at leve sig fuldstændigt ind i rollen som den jo for længst afdøde diktator.

Hitler har dog ikke umiddelbart tænkt sig at ændre sig - og verden formår stille og roligt at tilpasse sig manden, der bliver et YouTube-fænomen, får sit eget talkshow og i manges øjne jo bare siger tingene, som de er.

Sommer
Det er tid til ferie og afslapning, måske med en god bog, podcast eller serie.
I løbet af sommeren vil vi komme med nogle anbefalinger til, hvad du kan kaste dig over til øjne og ører i ferien.
Fra bog til film

Det var forfatteren Timur Vermes, der med sin debutroman »Han er tilbage« henter Hitler op i en moderne nutid i 2011.

Vermes giver med sin bog et satirisk blik på, hvordan verden igen er ved at dele sig op i fraktioner, ekstremerne bliver det normale og det bliver legalt at komme med vanvittige udtalelser, for det er jo enten for sjov eller bare den almindelige holdning, som nogen har modet til at komme med.

Bogen blev i 2015 filmatiseret med skuespilleren Oliver Masucci i rollen som Hitler.

Flere scener i filmen, hvor Adolf Hitler bevæger sig rundt ude i samfundet, blev efter sigende indspillet uden manuskript og uden at folk vidste, der var tale om en film.

Det har givet nogle meget interessante dialoger, hvor Oliver Masuccis Hitler så langt fra bliver mødt med afsky af alle.

Film og bog ender dog helt forskelligt, så herfra skal anbefalingen lyde, at man kaster sig over begge dele, hvis man da kan forlig sig med tanken om en Hitler i vores tid.

Synes du, at kommunen er der for dig?