15. april 2021
Ifølge dyrepsykolog Tine Mangaard er det ikke skadeligt for dyrene at blive klappet.
Foto: Jacob Lønholdt
Ifølge dyrepsykolog Tine Mangaard er det ikke skadeligt for dyrene at blive klappet. Foto: Jacob Lønholdt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tigerklap uskadeligt, men dumt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tigerklap uskadeligt, men dumt
Sjælland - 24. juni 2009 kl. 14:00
Af Per Vagnsø & Alice Bloch Steffensen
Næstved: Det er ikke skadeligt for dyrene, når Næstved Zoo for 1.000 kroner tilbyder publikum 25 minutter i klappe-selskab med to måneder gamle tigerunger. Til gengæld er det i den grad uetisk og imod al etik for zoologiske haver, mener dyrlæge og undervisningsadjunkt inden for zoologisk have-dyr ved Københavns Universitet, Tine Mangaard.
arrow Læs også: Hannovers helt nye elefantunger

- Det behøver ikke være skadeligt for at være uetisk. Det er den mest hjernedøde idé. Det er ikke skadeligt eller på nogen måde på kant med dyreværnsloven. Det er bare dumt. Det er et billigt mediestunt for at sælge billetter, og det er imod al zoologisk have-etik at gøre vilde dyr tamme. Ingen zoologiske haver gør deres dyr tamme, og det gør man uvilkårligt her. Jeg tror ikke, de får psykiske mén eller lider overlast, men jeg kan ikke se, at det har noget som helst formål. Køb dog et marsvin, siger Tine Mangaard.

Næstved Zoo har konsekvent tilbagevist kritikken. Direktør Anita Scheuermann siger, at prisen for 25 minutter i selskab med tigerungerne Mallika og Shanti er sat til 1.000 kroner, fordi det virkelig skal være personer, der brænder for at komme ind til en tigerunge, der benytter sig af tilbuddet.

Tigerungerne beskrives af hende som meget kælne og vældig kontaktsøgende, og muligheden for at komme helt tæt på dem gælder frem til slutningen af juli.
arrow Populære tigerunger sendes til Frankrig
10. september 2009 kl. 08:32 Opdateret: kl. 13:24
arrow Alle vil klappe tigerne
02. juli 2009 kl. 07:00 Opdateret: kl. 13:34
arrow Fuldt lovligt at klappe vilde tigerunger
25. juni 2009 kl. 16:07 Opdateret: kl. 21:39
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?