20. oktober 2019
Risø Park har lige nu cirka 200 iværksættere tilknyttet, mens cirka 70 iværksættere har udviklingsforløb på stedet. Her ses et billede af den del af Risø, der er en del af DTUs campus.
Risø Park har lige nu cirka 200 iværksættere tilknyttet, mens cirka 70 iværksættere har udviklingsforløb på stedet. Her ses et billede af den del af Risø, der er en del af DTUs campus.
Foto: Kim Rasmussen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Syltning af Risø Park ender på ministerbord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Syltning af Risø Park ender på ministerbord
Opdateret 11. februar 2015 kl. 13:02
Sjælland - 06. februar 2015 kl. 11:01
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En tvist om ejerskabet over bygningerne i cleantech-parken Risø Park bliver alt at dømme en sag for klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen (R) og måske indtil flere af hans ministerkolleger. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

arrow Læs også: Uvist om mellemlager kan ligge på Risø

Politikerne i Folketingets klima-, energi- og bygningsudvalg kræver i hvert fald et ministersamråd, efter Roskildes borgmester Joy Mogensen (S) og formand for regionsrådet i Region Sjælland, Jens Stenbæk (V) i går havde foretræde for udvalget. Både Roskilde Kommune og Region Sjælland har kastet penge og prestige i projektet.

Her kom det frem, at DTU har forsøgt at købe bygningerne i Risø-området siden 2007 af staten. Sagen har kørt frem og tilbage mellem flere ministerier i årevis, og det er simpelthen »pinligt for statsmagten«, at man ikke er nået videre, mener klima- og energiordfører i Liberal Alliance, Villum Christensen.

- Det værste er, at det har kostet arbejdspladser, fordi DTU ikke har turdet foretage investeringer, når de ikke har kunnet få svar på om de kunne købe bygningerne eller ej, siger han.

I første omgang skal det opklares, hvor mange ministre, der skal indkaldes i samråd. Men det kan kun gå for langsomt, mener udvalgets formand Steen Gade (SF), der bakker DTU's ønske op.

Et køb af bygningerne på Risø Park skal ifølge DTU bane vej for en renovering af bygningerne, såvel som etablering af et integreret energisystem mellem forskerparken og DTU's Campus Risø.

arrow Borgmester: Nej til mellemlager med radioaktivt affald
04. marts 2015 kl. 10:34 Opdateret: kl. 15:31
arrow Rapport: Risø uegnet som slutdepot
27. februar 2015 kl. 19:03 Opdateret: kl. 19:03
arrow Borgmester: - Udmeldinger om atomaffald grænser til det latterlige
04. februar 2015 kl. 13:56 Opdateret: kl. 11:36