20. oktober 2021
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix
Foto: Anna Secher/Philip Davali/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sygeplejerskernes strejke rammer patienterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Sygeplejerskernes strejke rammer patienterne
Sjælland - 22. juli 2021 kl. 17:00
Af Signe Ravn

Det kan godt være, at sygeplejerskernes strejke, der har varet siden 19. juni, mediemæssigt til en vis grænse er druknet i EM-fodbold og sommerferie, men konsekvenserne er for længst begyndt at vise dig i antallet af udskudte operationer og ambulante behandlinger. De vokser nemlig støt - også i Region Sjælland.

De seneste tal fra den 21. juli viser, at der på hospitalerne i Næstved, Ringsted og Slagelse nu er udskudt 597 kirurgiske indgreb, mens tallet er 1.362 for udskudte ambulante kontakter.

På regionsniveau er indtil videre 2.884 patienter omvisiteret til private tilbud.

  • Tallene for kontakter udskudt grundet sygeplejerskernes strejke er for hospitalerne i Næstved, Slagelse og Ringsted. Sygeplejersker fra regionens øvrige hospitaler er først udtaget til strejke fra den 10. august.
  • Antal ambulante kontakter udskudt grundet strejke: 1.362.
  • Antal kirurgiske indgreb udskudt grundet strejke, inkl. skopier og andre mindre kirurgiske indgreb: 597.
  • Antal patienter omvisiteret til private tilbud (opgøres på regionsniveau): 2.884.
  • Antallet af udsættelser opgøres som aktivitet, der skulle have fundet sted i pågældende uge og ikke udsættelser for ugen (ugerne) efter.
  • Der vil være et overlap mellem antallet af kirurgiske indgreb og antal ambulante kontakter.
  • Der vil være nyhenviste patienter, som får en senere fremmødetid grundet strejken. De vil ikke fremgå af opgørelserne, da de ikke har en aftale, som udskydes.
  • Der kan være ”dubletter”, da samme patientforløb kan indeholde flere kontakter. Hver kontakt vil tælle med.

Kilde: regionsjaelland.dk
Konsekvenser for patienterne

De udskudte behandlinger ærgrer Annemarie Knigge, der er regionsrådsmedlem og formand for Udvalget for Sygehusenes Behandlingstilbud.

- Jeg tager ikke stilling til strejken, dens parter eller rimeligheden i strejken. Det tilkommer ikke mig. Jeg ser bare konsekvenserne af det, og den er ikke god, konstaterer Annemarie Knigge.

- Man har talt om, det her er en hemmelig strejke, men for de mange tusind patienter, som det her rammer, der er det ikke en hemmelig strejke. Set fra det bord, hvor jeg skal varetage patienternes interesse, kan jeg kun håbe på, at det her er overstået så hurtigt som muligt. Det kan kun gå for langsomt.

- Patienterne er der ikke rigtig nogen, der har snakket om eller fokuseret på. Det er længe at gå og vente i flere måneder, hvis man har en smertende hofte eller et knæ, der skal skiftes, slutter Annemarie Knigge.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?