21. oktober 2019
Kritisk sygeplejerske, der arbejdede som vikar i Psykiatrisygehuset i Slagelse i det seneste halve år, er uønsket i hele Region Sjællands psykiatri.
Kritisk sygeplejerske, der arbejdede som vikar i Psykiatrisygehuset i Slagelse i det seneste halve år, er uønsket i hele Region Sjællands psykiatri.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sygeplejerske bliver blacklistet efter kritik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sygeplejerske bliver blacklistet efter kritik
Sjælland - 08. juni 2019 kl. 08:01
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er kontant afregning til sygeplejerske Thomas Markvart Sørensen, som forleden rettede en skarp kritik af de forhold, han oplevede som vikar gennem nogle måneder i Psykiatrisygehuset i Slagelse.

- Jeg har over de seneste måneder set patienter slås indbyrdes, hælde kogende vand udover andre og overfalde ansatte. Det sker uden, at man fra den faglige ledelses side vil sætte ind med bæltefiksering eller flytte patienten til den skærmede stue, udtalte Thomas Markvart Sørensen i tirsdags.

Han anklagede ledelsen for at se stort på arbejdsmiljøet og hensynet til de ansattes og de øvrige patienters sikkerhed,

Et par dage senere kom konsekvensen.

- Jeg har nu fået oplyst af min arbejdsgiver, at en fra Region Sjællands direktion har kontaktet dem og sagt, at jeg ikke længere er ønsket i hele regionens psykiatri. Alle mine vagter i Roskilde er blevet aflyst, siger Thomas Markvart Sørensen.

Vicedirektør i Psykiatrien Dorthe Lorenz bekræfter, at man ikke længere ønsker at bruge vikaren hverken i Roskilde, Slagelse eller Vordingborg.

Men hun understreger, at personalet har ytringsfrihed, og at sygeplejerskens henvendelse til avisen intet har med blokeringen at gøre,

- Det er magtpåliggende for mig at pointere, at vi til fulde støtter de ansattes ytringsfrihed. Men vi skal først og fremmest tage hensyn til patienterne, siger Dorthe Lorenz og fortsætter:

- Vi forbeholder os altid ret til at lade være med at bruge en vikar, hvis der er faglige eller arbejdsmiljømæssige grunde til det. Man skal huske på, regionen er ikke vikarens arbejdsgiver, vi betaler ekstra løn for at anvende vikarer. Og de forhold som har ført til, at vi ikke kan anvende den pågældende vikar, kan tidsmæssigt henføres til tiden, før vikarens henvendelse til pressen, siger Dorthe Lorenz.

Thomas Markvart Sørensen undrer sig over, at der foreligger kritik af hans faglige indsats:

- Jeg har været vikar i Slagelse i seks måneder, og i de sidste to måneder har jeg haft over 40 timers arbejdsuge, siger sygeplejersken,

Han har fået oplyst fra sin arbejdsgiver, at en overlæge skulle have klaget over ham, og at der er procedurer, han ikke har fulgt.

Dansk Sygeplejeråd Kreds Sjælland er bekendt med sagen, men har ingen kommentarer på nuværende tidspunkt.

Thomas Markvart Sørensen oplyser, at han fredag blev ansat for tre måneder i Region Hovedstadens psykiatri:

- De kender mig og kan godt bruge min faglighed, selv om Region Sjælland ikke kan.