19. marts 2019
99 unge har søt ind på sygeplejerskeuddannelsen i Holbæk som 1.prioritet. Der er 60 pladser på uddannelsen. Foto: Tine Fasmer.
99 unge har søt ind på sygeplejerskeuddannelsen i Holbæk som 1.prioritet. Der er 60 pladser på uddannelsen. Foto: Tine Fasmer.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sygeplejerske-ansøgninger vælter ind i Holbæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sygeplejerske-ansøgninger vælter ind i Holbæk
Sjælland - 05. juli 2018 kl. 18:16
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sygeplejerske-uddannelsen er tilbage i Holbæk med succes.

20 år efter, at uddannelsen lukkede ned i byen, er den nu tilbage efter sommerferien med alle 60 studiepladser besat. Det står klart efter, at der i går var deadline på årets kvote 1-ansøginger til landets videregående uddannelser, skriver Nordvestnyt fredag.

99 unge har søgt ind på uddannelsen som 1.prioritet. Dertil kommer yderligere 362 ansøgninger fra unge, der har søgt ind som deres 2.prioritet eller lavere.

Det vækker glæde hos Camilla Wang, rektor på Professionshøjskolens Absalon, der udbyder sygeplejerskeuddannelsen i fem byer i Region Sjælland.

- De her ansøgertal er vi rigtig glade for. Det kan forhåbentlig hjælpe Holbæk Sygehus og kommunerne i Nordvestsjælland, som virkelig mangler sygeplejersker, siger hun.

Arbejdsløsheden for sygeplejersker ligger lige nu på mindre end 1 procent, og Holbæk såvel som andre sjællandske sygehuse har svært ved at finde hænder til deres ledige sygeplejerskestillinger.

Det samlede søgetal til sygeplejerskeuddannelserne i Holbæk, Roskilde, Slagelse, Næstved og Nykøbing F. er dog præcis det samme som sidste år, hvis man kigger på antallet af ansøgere, der har uddannelserne som førsteprioritet.

Til gengæld er det samlede søgetal til de fem sygeplejerskeuddannelsessteder steget med fire procent.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.