21. oktober 2018
Det vil tage tid for personalet at lære at bruge Sundhedsplatformen. Men 1100 superbrugere og ekstra hænder er klar til at bakke personalet op efter systemet går i luften 25.november, fortæller vicesygehusdirektør på Slagelse, Næstved og Ringsted sygehuse, Trine Holgersen. Foto: Bjørn Armbjørn.
Det vil tage tid for personalet at lære at bruge Sundhedsplatformen. Men 1100 superbrugere og ekstra hænder er klar til at bakke personalet op efter systemet går i luften 25.november, fortæller vicesygehusdirektør på Slagelse, Næstved og Ringsted sygehuse, Trine Holgersen. Foto: Bjørn Armbjørn.
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sygehusdirektør: Patienter skal ikke frygte sundhedsplatform

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sygehusdirektør: Patienter skal ikke frygte sundhedsplatform
Sjælland - 10. november 2017 kl. 07:41
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Borgerne i Region Sjælland, der får brug for akut hjælp, bør ikke være bekymrede for ekstra ventetid og ringere behandling, når de sjællandske sygehuse indfører IT-systemet Sundhedsplatformen 25.november.

arrow Læs også: Brød sammen i syv timer: Sundhedsplatform ramt af »besked-prop«

Region Sjælland planlægger nemlig at »mande op« på akutsygehusenes akutafdelinger med ekstra sundhedspersonale såvel som superbrugere og »taste-hjælpere« vil stå klar til at hjælpe læger, sygeplejersker og sekretærer i de første dage og uger, efter det nye IT-system er gået i luften. Det fortæller Trine Hedegaard Holgersen, vicedirektør på Slagelse, Næstved og Ringsted sygehuse til Sjællandske.

- Vi skal nok få behandlet de borgere, der kommer ind på akutafdelingerne, som vi plejer. Det er jeg ikke bekymret for. Grundreglen er og har altid været, at man behandler patienten først, og så må man tage sig af det andet bagefter, siger hun til avisen.

- Der, hvor vi har en bekymring er for det samlede flow i sundhedspersonalets arbejde. Altså, hvordan vi sikrer, at de lærer at bruge Sundhedsplatformen og får opbygget rutiner, der peger hen imod en normal hverdag, siger vicedirektøren, der sammenligner skiftet fra det gamle IT-system Opus til Sundhedsplatformen med at gå fra en trykknap-mobiltelefon til en smartphone.

Ud over ekstra hænder og superbrugere vil regionen også aflaste sygehusene ved at sende en række planlagte behandlinger til Region Syddanmark og Region Hovedstaden året ud.

Omkring 140 kræftpatienter sendes til Vejle for at få kemobehandling. Desuden sendes cirka 250 hjertepatienter, op imod 165 urinvejs-patienter og 25 patienter med blodsygdomme til undersøgelser på sygehuse i Region Hovedstaden i stedet for til Sjællands Universitetshospital i Roskilde.

Er der problemer med at få personalet opgraderet i forhold til tidsplanen, er det aftalt, at Region Sjælland kan forlænge aftalerne.

arrow Kræftprøver forsvinder i it-system
02. december 2017 kl. 22:40 Opdateret: kl. 22:42
arrow Trods Sundhedsplatform blev alle akutte behandlet
27. november 2017 kl. 10:47 Opdateret: kl. 10:47
arrow Sundhedsplatform: Pressechef afviser ventetid på skadestuer
27. november 2017 kl. 10:47 Opdateret: kl. 20:36
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.