19. august 2019
Ortopædkirurgisk afsnit på Nykøbing Falster Sygehus har fået skarpt påbud for dårlig medicinhåndtering, skriver dagens medicin. Billedet her stmmer fra et andet sygehus ved en tidligere lejlighed. Foto: Bjørn Armbjørn.
Ortopædkirurgisk afsnit på Nykøbing Falster Sygehus har fået skarpt påbud for dårlig medicinhåndtering, skriver dagens medicin. Billedet her stmmer fra et andet sygehus ved en tidligere lejlighed. Foto: Bjørn Armbjørn.
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sygehus får påbud for dårlig medicinhåndtering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sygehus får påbud for dårlig medicinhåndtering
Sjælland - 13. marts 2019 kl. 13:57
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alvorlige fejl og mangler som er »alvorlige for patientsikkerheden« og som i et enkelt tilfælde kunne have endt med at være »livsfarligt«.

Sådan lyder det fra Bente Møller, overlæge og sektionschef i Styrelsen for patientsikkerhed, om et påbud, styrelsen har givet sygehuset efter et tilsynsbesøg i december måned sidste år, til Dagens Medicin.

Her besøgte styrelsen sygehusets ortopædiske sengeafsnit. Det besøg afslørede ifølge tidsskriftet, at der var alvorlige mangler omkring medicinhåndtering, journalføring og opfølgning på medicinske patienter i alle tre patientjournaler, der blev gennemgået.

Det fik styrelsen til at give sygehusets ledelse et påbud om at rette op på tingene, ligesom styrelsen mener, at der er behov for et endnu et opf'ølgende tilsynsbesøg.

- Vi er et sted, hvor vi mener, at der er ting, som er alvorlige for patientsikkerheden, men vi tror på, at sygehuset hurtigt kan rette op på de ting, der skal til. Men vi mener også, at der er behov for, at vi kommer ud og tjekker, at det er sket, siger Bente Møller til Dagens Medicin.

Ingen patienter er kommet til skade på grund af problemerne. Ikke desto mindre tager sygehusets ledelse kritikken meget alvorligt.

Sygehuset har efter påbuddet har sat fokus på de kritiserede ting. Samtidig har man afleveret en handleplan til Styrelsen for Patientsikkerhed for, hvordan man vil rette op.

Det er ikke første gang, at Nykøbing F. Sygehus får et påbud fra Styrelsen for patientsikkerhed.

I 2016 måtte hospitalet lukke ned for akutte mave-tarm-operationer, og det skete igen i 2017.

Siden da har akut syge mave-tarm-patienter fra Vordingborg, Guldborgsund og Lolland Kommuner måttet blive behandlet på Sjællands Universitetshospital i Køge.