17. januar 2018
Johnny Pedersen er 55 år og bosat i  Slagelse. Her bor han i et lejet rækkehus. Han er glad for, at han ikke har købt hus, så han undgår også at bekymre sig om afbetaling på huslån i sin nuværende situation. Foto: Per Christensen.
Johnny Pedersen er 55 år og bosat i Slagelse. Her bor han i et lejet rækkehus. Han er glad for, at han ikke har købt hus, så han undgår også at bekymre sig om afbetaling på huslån i sin nuværende situation. Foto: Per Christensen.
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Syg og økonomisk presset: »Det rammer naboen, ikke mig«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Syg og økonomisk presset: »Det rammer naboen, ikke mig«
Sjælland - 07. oktober 2017 kl. 11:00
Af Signe Aarestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som pædagog i Slagelse kommune gennem mange år er Johnny vant til at få, hvad han selv beskriver som en pæn løn. Da han mister evnen til at arbejde, falder hans indkomst imidlertid drastisk, fordi han ikke har en forsikring, der dækker tilstrækkeligt.

arrow Læs også: Psykisk sygdom er største årsag til tab af erhvervsevne

- Jeg har omkring 10.000 kroner efter skat om måneden. Det kan ikke engang dække min budgetkonto, konstaterer han.

I 2015 får Johnny konstateret knogleskørhed, og det bliver hurtigt klart, at han ikke kan arbejde mere.

Før han kan få tilkendt førtidspension, skal han imidlertid igennem et længere ressourceforløb hos kommunen, som endnu ikke er afsluttet. I den periode får han en ressourceforløbsydelse fra det offentlige på godt 11.000 kroner samt et særligt støttetillæg på knap 2000 kroner.

Som en del af sin pensionsopsparing har han en forsikring imod tab af erhvervsevne, men den udløses ikke, før førtidspensionen er i hus. Dog har han selv tegnet en ekstra tab af erhvervsevneforsikring igennem sin bank.

Desværre er forsikringen ikke til megen hjælp lige nu, da den offentlige ressourceydelse modregnes forsikringssummen.

- Alt i alt betyder det, at jeg kun får 674 kroner fra det offentlige, konstaterer han efter at have dobbelttjekket med det regnestykke, han har lavet hjemmefra.

- Jeg har aldrig rigtig undersøgt de der ting med pension og forsikring. Det rammer naboen, ikke mig. Det er sådan, man tænker. Nu er det så bare mig, der står med håret i postkassen.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET, Sjællandske og Nordvestnyt lørdag den 7.oktober. Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

arrow Har du tjek på forsikringen?
07. oktober 2017 kl. 09:00 Opdateret: kl. 14:52
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.