31. oktober 2020
Henrik Sass Larsen var gennem hele valgkampen kørt i stilling som Socialdemokratiets næste finansminister, men han var meget sporadisk synlig i medierne og afviste de fleste interview. Lige efter valget var han nødsaget til at tage en »tænkepause«. Foto: Kenn Thomsen
Henrik Sass Larsen var gennem hele valgkampen kørt i stilling som Socialdemokratiets næste finansminister, men han var meget sporadisk synlig i medierne og afviste de fleste interview. Lige efter valget var han nødsaget til at tage en »tænkepause«. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Syg Sass får en afløser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Syg Sass får en afløser
Opdateret 22. august 2019 kl. 09:37
Sjælland - 20. august 2019 kl. 14:30
Af Tine Fasmer

Socialdemokratiet har netop fundet en afløser for det sygemeldte folketingsmedlem Henrik Sass Larsen, der hidtil har været statsrevisor.

arrow Læs også: Den store rutsjebanetur er slut: På tirsdag er Tanja i Folketinget

På denne post afløses han af Flemming Møller Mortensen på ubestemt tid under Sass' sygemelding, oplyser Altinget.dk.

Folketingets statsrevisorer er udpeget af partierne, de øvrige fem er Henrik Thorup (DF), formand, Klaus Frandsen (R), næstformand, Villum Christensen (LA), Frank Aaen (EL) og Britt Bager (V). De er valgt for perioden 1. oktober 2018 - 1. oktober 2022.

Folketinget træder sammen igen 1. oktober, men det er fortsat uklart, om Henrik Sass Larsen skal have orlov, så der skal indkaldes en afløser.

Socialdemokratiets pressetjeneste oplyser til sn.dk, at Sass Larsen er syg, men der ikke er taget stilling til en eventuel afløser i Folketinget på nuværende tidspunkt.

Hvis Henrik Sass Larsen, der er valgt i Køge-Lejrekredsen, ikke er klar til at indtræde i Folketinget, vil afløseren være Tanja Larsson.

Hun var opstillet i Faxekredsen og fik faktisk flere personlige stemmer end Henrik Sass Larsen, der gik til valg i Køgekredsen. Han kom lige akkurat i Folketinget som den ottende socialdemokrat i Sjællands Storkreds, fordi han fik flere listestemmer end Tanja Larsson.

Netop hans lave personlige stemmetal - 4017 personlige stemmer mod 7122 ved valget i 2015 - var en af årsagerne til, at Sass Larsen, der tidligere på året havde en kortere sygeperiode på grund af psykiske udfordringer, lige efter folketingsvalget 5. juni annoncerede en »tænkepause« på nogle måneder.

arrow Tanja vil være talerør for landdistrikterne
19. september 2019 kl. 12:19 Opdateret: kl. 12:19
arrow Sass Larsen-afløser: Det er ikke gået op for mig endnu
18. september 2019 kl. 16:40 Opdateret: kl. 16:42
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?