12. juli 2020
For et år siden tog Heino Knudsen første spadestik med gravko til de bygninger, som patienter og personale skulle flytte ind i efteråret 2021.
For et år siden tog Heino Knudsen første spadestik med gravko til de bygninger, som patienter og personale skulle flytte ind i efteråret 2021.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Supersygehus bliver igen forsinket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Supersygehus bliver igen forsinket
Sjælland - 24. juni 2020 kl. 19:35
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Italienere er blevet forsinket af Covid-19, så Sjællands Universitetshospital Køge bliver endnu engang forsinket. Patienter og ansatte fra specialiserede funktioner på Region Sjællands øvrige sygehuse vil nu først være endeligt flyttet ind på supersygehuset i 2025.

I den første plan skulle Region Sjællands supersygehus i Køge faktisk have været indviet i 2021, Men projektet er skredet flere gange.

Den store forsinkelse kom, da regionspolitikerne i 2017 fyrede totalrådgiverkonsortiet, fordi supersygehuset stod til at blive 300-350 millioner kroner dyrere.

Nye tegninger fra italienske Itinera og CMB satte projektet på ret kurs igen, men færdiggørelsen skred fra 2022 til udgangen af 2024.

Og nu har coronakrisen stukket endnu en kæp i hjulet. Det betyder, at Sjællands Universitetshospital Køge bliver yderligere fire og en halv måned forsinket, så det først ventes helt klar i april 2025.

Det har regionsrådet netop nikket ja til.

Totalentreprenøren Køge Hospital Project Team har kæmpet med Covid-19 forholdsregler i det daglige arbejde, problemer med at skaffe medarbejdere og materialer til byggepladsen er blot nogle af de udfordringer, som t har kæmpet med de sidste måneder.

- Covid-19 har konsekvenser både internationalt, nationalt og regionalt, så det er ikke noget stor overraskelse, at det også får betydning for tidsplanen for byggeriet, udtaler regionsrådsformand Heino Knudsen (S) i en pressemeddelelse.

Forsinkelse har ikke direkte omkostninger for regionen.

Indflytningen i den første sengebygning, der skulle står klar næste efterår, udskydes også fire en halv måned. Det sker dermed i perioden medio april til medio maj 2022.

- Det er selvfølgelig ærgerligt. Der er mange, både medarbejdere og patienter, der glæder sig til, at vi kan tage det nye hospital i brug, men det er ikke alt, vi er herrer over. Forberedelserne til indflytningen har også lidt under Covid-krisen, så alt i alt giver det os muligheden for at hospitalets personale kan blive godt klædt på til at arbejde i de nye rammer, udtaler projektdirektør Helle Gaub.

Universitetshospitalet opføres for et budget på fire milliarder kroner (i 2009 priser) og får 719 normalsenge og 70 akutsenge.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?