18. august 2019
Første superladestationer bliver en opgradering af selskabernes nuværende ladestationer i Halskov i Korsør og snart åbner en station i Fredericia. Pressefoto: E.ON.
Første superladestationer bliver en opgradering af selskabernes nuværende ladestationer i Halskov i Korsør og snart åbner en station i Fredericia. Pressefoto: E.ON.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Superladestationer til elbiler på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Superladestationer til elbiler på vej
Sjælland - 09. januar 2019 kl. 17:08
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mulighederne for at få opladt elbiler i Danmark såvel som i andre lande ser ud til at have fået fart under dækkene.

Den tyske energikæmpe E.ON og ladeoperatøren Clever, der hovedsageligt er ejet af energiselskabet Seas-NVE med hovedkontor i Svinninge og teknisk hovedafdeling i Haslev, har fået grønt lys fra EU's konkurrencemyndigheder til at indgå et samarbejde i et joint venture. Med støtte fra EU vil de to selskaber udrulle et netværk af 48 ultra-hurtige ladestationer i Danmark, Norge og Sverige.

Et nyt fælles selskab med navnet Ultra-Fast Charging Venture Scandinavia ApS, er etableret, og selskabet har allerede færdiggjort og åbnet den første ultra-hurtige ladestation i Halsskov ved Korsør, men den vil blive opgraderet tila t kunne lade endnu hurtigere.

Selskabets første nye flagskib-station vil åbne i første kvartal af 2019 ved Fredericia, oplyser E.ON i en pressemeddelelse.

Hvor de øvrige hurtigladestationer præcis kommer til at ligge er i skrivende stund ikke klart.

»Indtil videre er det kun Halsskov og Fredericia, som det nye selskab her meldt ud. Selskabet vil løbende melde nye sites ud«, lyder det fra E.ON's pressestab til nærværende avis.

De to selskaber forventer at tilbyde gratis opladning til alle elbilister i en indledende testperiode, er endnu ikke er fastlagt.

Ud over samarbejdet i Danmark forventer E.ON på egen hånd at anlægge over 140 ultra-hurtige ladestationer i Tyskland, England, Frankrig og Italien som en del af Europa-Kommissionens CEF-projekt, der løber frem mod 2020.