11. december 2018
Sjællands Universitetshospital i Roskilde og Køge skal tilsammen finde 25 millioner kroner inden nytår, og fra 25. november kommer den store udfordring Sundhedsplatformen. Foto: Kim Rasmussen.
Sjællands Universitetshospital i Roskilde og Køge skal tilsammen finde 25 millioner kroner inden nytår, og fra 25. november kommer den store udfordring Sundhedsplatformen. Foto: Kim Rasmussen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sundhedsplatform og vikarstop kan blande giftig cocktail

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sundhedsplatform og vikarstop kan blande giftig cocktail
Sjælland - 24. september 2017 kl. 09:00
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sjællands Universitetshospital i Køge og Roskilde har forsøgt at forebygge de udfordringer med at nå lige så mange patienter som vanligt, når it-systemet Sundhedsplatformen indføres fra 25. november. Men indsatsen har faktisk bidraget til universitetshospitalets truende økonomiske hul på 25 millioner kroner.

arrow Læs også: Spareøvelse får nu hospital til at aflyse flere operationer

Fællestillidsrepræsentant for sygeplejerskerne i Køge Susann Carlsen beretter om udbredt frustration blandt de ansatte, der gennem 2017 har arbejdet ekstra:

- Budskabet var, at vi skulle være mest muligt på forkant, så vi kunne være bedre rustet til indførelsen af Sundhedsplatformen, og nu er det en af begrundelserne for, at økonomien er presset; at vi har lavet for meget!

Henrik Villadsen, direktør for Sjællands Universitetshospital, bekræfter, at ekstra-indsatsen er med til at sætte budgettet under pres:

- Ekstra produktion betyder også øget brug af implantater, pacemakere, skruer, medicin og så videre. Men det, der især rammer os hårdt, er betaling for patienter, der bliver behandlet på privathospital, det kan vi ikke undgå, og vi har ikke skønnet helt præcist. Det har tidligere været betalt over en central konto, nu er det lagt ud til de enkelte sygehuse, siger Henrik Villadsen.

Politikerne i Region Sjælland har afsat 110 millioner kroner til ekstra personale på sygehusene, når Sundhedsplatformen går i luften, og til oplæring af læger, sygeplejersker og lægesekretærer i at bruge systemet. Men Henrik Villadsen erkender, at universitetshospitalets stramme økonomi med ansættelses- og vikarstop kan give ekstra udfordringer.

- Det er klart, at det vil presse os yderligere, når Sundhedsplatformen indføres, siger han.

Christian Wedell-Neergaard (K), formand for regionens sygehusudvalg, afviser, at universitetshospitalets økonomiske opbremsning under implementeringen af Sundhedsplatformen vil sætte universitetshospitalet under ekstra pres:

- Det har ikke noget med hinanden at gøre, regionen har lagt kursusprogram for 13.000 ansatte, og vi har afsat penge til vikarer. Det er der taget højde for, siger Christian Wedell-Neergaard.

arrow Universitetshospital træder økonomisk bremse i bund
25. september 2017 kl. 07:29 Opdateret: kl. 07:29
arrow Universitetshospital træder økonomisk bremse i bund
23. september 2017 kl. 09:11 Opdateret: kl. 09:11
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.