18. oktober 2018
24 patienter blev mandag kørt til akut behandling på naboregionernes hospitaler, fordi Region Sjællands sygehuse havde brug for et pusterum i patientstrømmen, fordi it-systemet Sundhedsplatformen ier i indkøringsfasen. Foto:  Region Sjælland
24 patienter blev mandag kørt til akut behandling på naboregionernes hospitaler, fordi Region Sjællands sygehuse havde brug for et pusterum i patientstrømmen, fordi it-systemet Sundhedsplatformen ier i indkøringsfasen. Foto: Region Sjælland
Foto: Djenner, Jan/Jan Djenner
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sundhedsplatform: Akutte patienter blev sendt videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sundhedsplatform: Akutte patienter blev sendt videre
Opdateret 12. december 2017 kl. 14:57
Sjælland - 12. december 2017 kl. 12:32
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mandag blev flere patienter sendt mod hovedstadens hospitaler.

Alle akutafdelingerne på sygehusene i Region Sjælland måtte på grund af pres med det ny it-system Sundhedsplatformen nøjes med at modtage de allermest akutte patienter.

Ved middagstid blev beslutningen truffet af koncerndirektør Lars Onsberg Henriksen og repræsentanter for sygehusledelserne, der holder snor i, hvordan overgangen til nyt it-system forløber på regionens sygehuse.

Region Sjælland oplyser,at patienter blev sendt til naboregionerne i tidsrummet fra cirka klokken 13 til 23.

- Overordnet set er implementeringen gået som forventet, og der ydes en stor og flot indsats fra alle vore medarbejdere for at få patienterne behandlet, samtidig med at de skal lære at bruge Sundhedsplatformen i deres kliniske arbejdsdag. Der er derfor løbende dialog mellem sygehusene og administrationen for at koordinere, at den samlede kapacitet anvendes bedst muligt, og at vi samtidig kan tage hensyn til personalets behov for også at kunne bruge tid på at blive rutinerede brugere af Sundhedsplatformen, siger Lars Onsberg Henriksen.

Han tilføjer, at der af samme grund er blevet drøftet forskellige muligheder for aflastning af Region Sjællands sygehuse under indkøringen af Sundhedsplatformen.

Det drejer sig blandt andet om muligheden for at få hjælp med akutte patienter i de særlige tilfælde, hvor alle sygehuse er ramt af svær overbelægning.

- Og en sådan situation indtraf i går, hvor vi viderevisiterede fire patienter til Region Syddanmark og 20 patienter til hospitalerne i Hovedstaden. Vi har, siden vi gik i luften med Sundhedsplatformen i Region Sjælland modtaget flere end 250 akutte patienter om dagen, og af dem har vi sendt i alt 35 videre til andre regioner, hvilket vi betragter som indenfor det forventede, forklarer koncerndirektøren.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?





Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.