31. juli 2021
67 operationer er foreløbig aflyst på Slagelse og Næstved Sygehuse indtil næste onsdag. Dertil kommer 163 ambulante aftaler. Foto: Hans Jørgen Johansen.
67 operationer er foreløbig aflyst på Slagelse og Næstved Sygehuse indtil næste onsdag. Dertil kommer 163 ambulante aftaler. Foto: Hans Jørgen Johansen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Strejke aflyser 230 operationer og aftaler - foreløbig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Strejke aflyser 230 operationer og aftaler - foreløbig
Opdateret 18. juni 2021 kl. 16:31
Sjælland - 18. juni 2021 kl. 16:17
Af Tomas Revsbech

Strejken blandt landets cirka 5300 sygeplejersker, der begyndte natten til lørdag, har allerede betydet, at Region Sjælland har måttet udskyde flere hundrede operationer og aftaler. Det oplyser Region Sjælland til avisen fredag.

arrow Læs også: Sygeplejersker var på gaden

Foreløbig er 67 operationer og 163 ambulante aftaler, som typisk er forundersøgelser og efterbehandlinger, udskudt frem til og med onsdag den 23. juni. Alle operrationer og aftaler er på Slagelse og Næstved sygehuse, hvor sygeplejerskerne på henholdsvis 15 afsnit i Slagelse og 3 afsnit i Næstved er udtaget til strjke.

»Der er fra torsdag d. 17. juni 2021 påbegyndt udsendelse vedrørende udsættelse af behandlinger og operationer. For de borgere der ikke kan nå at modtage brev via e-boks, tages der telefonisk kontakt«, oplyser Region Sjælland til avisen.

Får man derimod ikke besked om andet, skal man møde møde op til sin aftale tid.

Ifølge Niels Reichstein Larsen, der sygehusdirektør for Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehus, vil aflysningerne typisk ske med tre dages varsel.

- Vi vil ikke aflyse længere tid før end højest nødvendigt, da vi ikke ved, hvor lang tid strejken vil vare, siger han.

Patientgaranti består

Trods strejken blandt sygeplejerskerne beholder alle patienter deres udrednings- og behandlingsgaranti på 30 dage.

Det betyder, at Region Sjælland er forpligtet til at sende patienter videre til behandling eller undersøgelser på et andet af regionens sygehuse i Køge, Roskilde, Holbæk eller Nykøbing F, hvis ikke strejken bliver afblæst inden de 30 dage er gået. Alternativt skal patienten videresendes til behandling eller undersøgelse på et privathospital.

Strejken blandt sygeplejerskerne kommer som konsekvens af, at medlemmerne af Dansk Sygeplejeråd (DSR) i to omgange har stemt forslag til en ny overenskomst ned. Ifølge DSR omfatter strjken cirka 365 sygeplejersker på de to sygehuse. Dertil kommer henholdsvis 105 og 75 sygeplejersker, der er udtaget til strejke i Holbæk og Ringsted Kommuner.

arrow Påmindelse fra sygeplejersker i lønkamp
27. maj 2021 kl. 07:03 Opdateret: kl. 07:03
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?