23. juni 2021
Det omdiskuterede it-system Sundhedsplatformen blev indført på samtlige sygehuse i Region Sjælland den 25. november sidste år efter halvandet år med beretninger om store udfordringer på hospitalerne i Region Hovedstaden. Foto: Tine Fasmer
Det omdiskuterede it-system Sundhedsplatformen blev indført på samtlige sygehuse i Region Sjælland den 25. november sidste år efter halvandet år med beretninger om store udfordringer på hospitalerne i Region Hovedstaden. Foto: Tine Fasmer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Storkonflikt kan ramme Sundhedsplatformen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Storkonflikt kan ramme Sundhedsplatformen
Opdateret 08. marts 2018 kl. 10:25
Sjælland - 08. marts 2018 kl. 09:31
Af Tomas Revsbech

En storkonflikt kan også betyde, at IT-systemet Sundhedsplatformen, der bruges på sygehusene i Region SJælland og Region Hovedstaden, kommer til at køre på lavere blus end normalt.

arrow Læs også: Kvart million kommunalt ansatte modtager varsel om lockout

HK har varslet, at alle deres medlemmer i Region Sjællands Koncern IT er udtaget til strejke under en konflikt.

Det samme gælder Region Hovedstadens IT-afdeling CIMT, skriver SJællandske.

De to afdelinger står for drift og udvikling af Sundhedsplatformen, og en strejke kan ikke undgå at påvirke arbedjet med Sundhedsplatformen, vurderer HK-ernes fællestillidsmand i Region SJælland, Gunhild Krogager Carlsson.

- Vi håber ikke, det sker. Men kommer det til en arbejdsnedlæggelse, vil det selvfølgelig give udfordringer for alle områder i Region Sjælland. Det gælder eksempelvis nedbrud og når computere går i stykker. Men det betyder selvfølgelig også, at Sundhedsplatformen vil blive udfordret, siger hun til avisen.

162 HK-medlemmer vil være omfattet af en strejke i CIM. Cirka 100 HK-medlemmer i Koncern IT i Region Sjælland - svarende til halvdelen af afdelingen - vil gå hjem under en konflikt. De øvrige er enten organiserede i Dansk Metal, der endnu ikke har varslet strejker, er tjenestemænd eller uorganiserede.

Strejken vil dog blive imødegået af en lockout fra regionernes side. I hvilket omfang det vil ramme afdelingerne er lige nu uklart, da det ifølge IT Direktør i Region Sjælland, Per Buchwaldt, vil afhænge af forhandlinger mellem arbejdsgivere og fagforbund i Danske Regioners regi.

- Man skal have klarlagt hvilke områer, der må berøres og ikke berøres. Men jeg forventer da, at man sikrer, at Sundhedsplatformen opretholdes og er kørende. Men alle tiltag og initiativer til forbedringer og udvikling vil gå i stå. Det er en udfordring. Men det betyder samtidig, at Sundhedsplatformen vil fungere mere stabilt uder en konflikt, simpelthen fordi der ikke arbejdes og ændres på den, siger Per Buchwaldt.

arrow Regionerne sætter adresser på 80.000 lockoutvarsler
12. marts 2018 kl. 16:32 Opdateret: kl. 16:34
arrow 1000 ansatte i fængselsvæsnet bliver ramt af lockout
12. marts 2018 kl. 13:10 Opdateret: kl. 13:12
arrow Lærerformand takker DF for støtte - men vil selv forhandle
08. marts 2018 kl. 17:34 Opdateret: kl. 17:36
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?