20. november 2019
Således kommer Istidsruten til at forløbe ifølge planen. Grafik: Holbæk Kommune.
Således kommer Istidsruten til at forløbe ifølge planen. Grafik: Holbæk Kommune.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Støtte til istidsrute på cykel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Støtte til istidsrute på cykel
Sjælland - 14. oktober 2016 kl. 15:35
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Planerne om en 200 kilometer lang cykelrute gennem de tre nordvestsjællandske kommuner, Lejre og Sorø kommer nu et skridt nærmere.

LAG Midt-Nordvestsjælland har netop bevilliget en halv million kroner til cykelprojektet, der efter planen skal gå forbi Naturpark Åmosen, Geopark Odsherred, Brorfelde Observatorium og Sagnlandet Lejre.

»De fem kommuner i Midt-Nordvestsjælland har indgået et storstilet samarbejde omkring udviklingen af en 200 km lang cirkulær cykelrute. Idéen om "Istidsruten" er blevet modnet over de seneste år, og LAG Midt-Nordvestsjælland ser store potentialer i en fælles cykel- og oplevelsesrute gennem de fem kommuner«, lyder det i en pressemeddelelse fra LAG Midt-Nordvestsjælland.

Projektet, der tidligere i år fik støtte fra Nordea-fonden, vil inden længe få ansat en en projektleder. Realiseringen af projektet anslås til at ville koste mellem 15 og 20 millioner kroner,

Støtten til istidsruten er klart den største bevilling af de i alt syv projekter i LAG'ens fem kommuner, hvoraf de fem resterende er helt lokale.

Et enkelt tværgående projekt, »Velkommen i baghaven« får dog 212.000 kroner i støtte. Projektet skal skabe grobund for et netværk af ildsjæle og iværksættere, der måske har idéerne, men som enten ikke har haft »modet, færdighederne eller midlerne til at føre de gode idéer ud i livet«.