8. juli 2020
14.000 nuværende og potentielle sjællandske togpendlere, der berøres af de mange sporarbejder, får nu særtilbud på pendlerkort.
14.000 nuværende og potentielle sjællandske togpendlere, der berøres af de mange sporarbejder, får nu særtilbud på pendlerkort.
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sporarbejde: DSB tilbyder togpendlere penge-plaster for togkaos

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sporarbejde: DSB tilbyder togpendlere penge-plaster for togkaos
Opdateret 11. marts 2019 kl. 11:28
Sjælland - 11. marts 2019 kl. 07:17
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De mange togpendlere, der kan se frem til langt færre tog og perioder med togbusser under forårets og sommerens sporarbejder på de sjællandske jernbaner, bliver nu tilbudt et økonomisk plaster af DSB.

arrow Læs også: Sådan fungerer DSB's tilbud om en måneds »gratis« tog: Er du omfattet?

Køb et pendlerkort til to måneder, når det værste af sporarbejdet er overstået, og få den ene måned gratis. Sådan lyder det i et tilbud, der lanceres af DSB i dag, skriver Sjællandske mandag.

Tilbuddet omfatter over 14.000 nuværende og potentielle togpendlere på strækningen Korsør-Roskilde og på Sydbanen mellem Ringsted og Rødby, som fra 23.marts og frem til og med september bliver ramt af omfattende sporarbejder.

- Vi vil gerne anerkende, at der er mange, der bliver ramt af de her sporarbejder, og sige velkommen tilbage i toget, når vi er på den anden side af sporarbejderne, siger Aske Wieth-Knudsen, underdirektør i DSB.

Også pendlere, der rejser over Storebælt, er omfattet af tilbuddet, der af DSB anslås at koste selskabet mellem 25 og 30 millioner kroner.

En investering, der dog er alle pengene værd, mener Aske Wieth-Knudsen

DSB ved nemlig af erfaring, at mange togpendlere vælger andre transportformer under sporarbejdet. Og en del kommer slet ikke igen efterfølgende.

- Men vi håber, at det her tilbud kan fastholde nogle kunder, der ellers ville forlade os til fordel for en bil. Måske kan det endda få nogle af dem, der i dag pendler i bil, til at tænke, at det var en idé at prøve toget af. Dermed kan vi mindske trængslen på vejene, og så kan investeringen ende med at blive en god forretning for os alle sammen, siger underdirektøren.

Tilbuddet kører som en forsøgsordning mellem 1.august til og 31.december. Derefter vil den blive evalueret.

Ekstra zoner gratis

I forbindelse med selve sporarbejdet vil DSB i øvrigt give togpendlerne på de berørte strækninger mulighed for at tilføre ekstra zoner gratis på deres kort.

- Det betyder, at de får mulighed for at vælge alternative ruter med kollektiv transport, unde at skulle betale ekstra, Siger Aske Wieth-Knudsen.

Det betyder eksempelvis, at pendlere fra Korsør, Slagelse Fyn, og Jylland får mulighed for at pendle til og fra København via Tølløsebanen, som DSB har fået lov til at benytte seks gange dagligt mens sporarbejdet står på.

Det samme gælder pendlere fra Næstved og Vordingborg, som får mulighed for at pendle til og fra København via Lille Sydbanen over Haslev og Køge.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?