15. august 2020
Med risiko for at skulle hive penge op af regionens egen kasse fjermnede Region SJælland sidste år kravet til de sjællandske sygehuse om at øge produktiviteten med to procent. Derfor får regeringen og DF's beslutning ikek den store indflydelse på patienter og sygehuspersonale. Foto: Kenn Thomsen.
Med risiko for at skulle hive penge op af regionens egen kasse fjermnede Region SJælland sidste år kravet til de sjællandske sygehuse om at øge produktiviteten med to procent. Derfor får regeringen og DF's beslutning ikek den store indflydelse på patienter og sygehuspersonale. Foto: Kenn Thomsen.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sparekrav væk: Ingen betydning for sygehuse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sparekrav væk: Ingen betydning for sygehuse
Sjælland - 05. oktober 2017 kl. 13:29
Af Signe Aarestrup, Tine Fasmer og Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Patienter og personale på de sjællandske sygehuse kommer ikke til at kunne mærke, at regeringen og DF har droppet kravet til regionerne om at øge produktiviteten på sygehusene med to procent næste år. Ikke i første omgang i hvert fald.

arrow Læs også: Holbæk Sygehus vakler af stress

Det siger nuværende regionsrådsformand i Region Sjælland, Jens Stenbæk (V) til aviserne DAGBLADET og Nordvestnyt.

- I Region Sjælland har vi allerede sidste år afviklet kravet til sygehusene om to procents effektiviseringer, selv om vi stadig var underlagt kravet fra statens side af. Det gjorde vi med risiko for, at vi måtte hive penge op af kassen, hvis ikke sygehusene nåede i mål. Så i praksis betyder det her kun, at vi ikke længere risikerer at skulle have penge op af kassen, siger Jens Stenbæk.

Han glæder sig alligevel over, at kravet er droppet:

- Det er godt, at det opgør vi har taget, nu bliver bakket op af politikerne på nationalt plan.

Venstres spidskandidat til at afløse Jens Stenbæk ved regionsrådsvalget, finansordfører Jacob Jensen, mener, at Region Sjællands »oprør« imod produktivitetskravet har banet vejen for gårsdagens aftale:

- Selv om Region Sjælland har droppet kravet, har man alligevel reelt øget produktiviteten på sygehusene og overholdt sit budget, siger Jacob Jensen, der håber, at reeringen fremover vil styre sygehusene efter sammenhæng i behandlingen, så man eksempelvis undgår genindlæggelser af patienter.

Socialdemokraternes spidskandidat Heino Knudsen er ikke helt enig i, at fjernelsen af kravet ikke har betydning for patienter og personale.

- Hvis regionen ikke havde opfyldt kravet, var vi jo stadig blevet straffet - bare en postgang senere ved næste økonomiforhandling, siger Heino Knudsen.

Han mener, at regionrrne udelukkende bør måles på, om de overholder behandlingsgarantierne over for patienterne såvel som de otte nationale for sundhedsvæsnet.

- Det er rigeligt, siger han.
DF's Peter Jacobsen er enig.

- Det skal da være, hvis parametret bliver, at vi skal måles på kvalitet. Så kan vi godt være med på det, siger han.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?