3. marts 2021
Størstedelen af landets pengeinstitutter har indført negative renter. Nu følger Sparekassen Sjælland-Fyn efter og indfører det for alle privatkunder Men reelt vil et fåtal blive berørt, lyder det fra administerende direktør Lars Petterson. Foto: Mie Neel.
Størstedelen af landets pengeinstitutter har indført negative renter. Nu følger Sparekassen Sjælland-Fyn efter og indfører det for alle privatkunder Men reelt vil et fåtal blive berørt, lyder det fra administerende direktør Lars Petterson. Foto: Mie Neel.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sparekassen Sjælland indfører negative renter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sparekassen Sjælland indfører negative renter
Opdateret 30. maj 2020 kl. 09:40
Sjælland - 30. maj 2020 kl. 09:34
Af Tomas Revsbech

Sparekassen Sjælland-Fyns kunder skal nu til at betale for at have penge stående i banken.

Hidtil har sparekassen kun indført negative renter for en mindre gruppe af kunder, der havde deres NemKonto og andre hovedaktiviteter placeret i andre banker.

Men fra 1. juli indfører banken negativ rente på 0,6 procent for alle dens privatkunder, så også kunder, der har Sparekassen som deres primære pengeinstitut, bliver berørt, oplyser Sparekassen.

- Hidtil har vi kunnet friholde vores privatkunder, hvis de havde en NemKonto hos os, for negative renter. Vi har i lang tid betalt negative renter i Nationalbanken. Derfor er vi nødt til nu at bede vores kunder betale en rente på 0,6 procent, ligesom vi selv gør i Nationalbanken, siger Lars Petterson, administrerende direktør i Sparekassen Sjælland-Fyn.

Langt de fleste af bankens over 150.000 privatkunder kommer dog iifølge Lars Petterson ikke til at mærke ret meget til de negative renter.

Alle kunder, der har deres primære NemKonto i Sparekassen, får i udgangspunktet én konto, der bliver friholdt for de negative renter, hvis man har mindre end 250.000 kroner indestående.

- Det betyder, at hvis man er et ægtepar, kan man have op til 500.000 kroner stående, uden der kommer negative renter på. Umiddelbart vil jeg skyde på, at over 90 procent af vores kunder har mindre end 500.000 kroner stående. Så det er et mindretal, der bliver berørt af det her, siger Lars Petterson.

Banken har på forhånd udpeget en såkaldt FRI-konto ud fra, hvilken konto, der står flest penge på. Men kunderne kan selv vælge, hvilken konto, der skal slippe for renter.

Også enkelte andre konti er undtaget, eksempelvis flere pensionskonti og virksomhedskonti samt børne- og børnebørnsopsparinger.

Bedre for erhvervskunder

For Sparekassens erhvervskunder er de nye tiltag faktisk godt nyt.

De har nemlig betalt 0,75 procent i negativ rente, siden banken for nogle måneder siden fulgte i sporet på resten af landets banker og varslede negative renter på indlån.

Men fra 1. juli skal de også betale 0,6 procent i negativ rente for indlån.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?