26. september 2020
Region Sjælland er den eneste af de fem danske regioner, som ikke selv har et universitet med lægeuddannelse. Det er socialdemokraten Jan Hendeliowitz fortaler for at ændre. Foto: Karsten Kanding Christrup
Region Sjælland er den eneste af de fem danske regioner, som ikke selv har et universitet med lægeuddannelse. Det er socialdemokraten Jan Hendeliowitz fortaler for at ændre. Foto: Karsten Kanding Christrup
Foto: Karsten Christrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Socialdemokrat: Lad os få en lægeuddannelse til RUC

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokrat: Lad os få en lægeuddannelse til RUC
Opdateret 15. februar 2017 kl. 06:17
Sjælland - 14. februar 2017 kl. 09:36
Af Tine Fasmer

I øjeblikket mangler sygehusene i Region Sjælland omkring 100 speciallæger, og det kan være svært at få nye praktiserende læger til at slå sig ned i yderområderne.

Den ny lægedækningsaftale, der lokker med højere løn i yderområderne, er slet ikke nok, mener regionsrådsmedlem Jan Hendeliowitz (S).

Han foreslår, at Roskilde Universitet får lov til at oprette en grundlæggende lægeuddannelse i takt med, at Sjællands Universitetshospital tager form.

- Forslagene i Lægedækningsudvalgets rapport, som lægedækningsaftalen, bygger på, løser ikke grundlæggende vores udfordringer i Region Sjælland, det er hele regionsrådet enige om. I Nordjylland kom der først for alvor skub i det, da man fik et lægestudium på Aalborg Universitet, siger Jan Hendeliowitz.

Roskilde Universitet går gerne i gang med at udvikle og etablere den grundlæggende lægeuddannelse, hvis forslaget får politisk opbakning.

- Ideen om en lægeuddannelse på RUC er perspektivrig. Vi har allerede i dag naturvidenskabelig og samfundsvidenskabelig sundhedsforskning. RUC og Region Sjælland har også et frugtbart forskningssamarbejde på sundhedsområdet, som vi kan bygge videre på, udtaler prorektor Peter Kjær.

Regionsrådsformand Jens Stenbæk (V) vil følge op på Jan Hendeliowitz' ide og tale med RUC, men der er andre hensyn:

- Regionen er i øjeblikket i gang med drøftelser med Region Hovedstaden og Københavns Universitet i forhold til at få flere læger under uddannelse tidligere ud på Sjællands Universitetshospital og de øvrige sygehuse. Det forløb skal vi køre til ende, siger Jens Stenbæk.

Læs mere i tirsdagsudgaven af Sjællandske Mediers betalte dagblade DAGBLADET, Nordvestnyt eller Sjællandske.

Du kan også købe adgang til e-avisen her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

Har debatten om sexisme taget overhånd?