7. marts 2021
Bent Heegaard Petersen er ivrig efter at komme ud fra coronaafsnittet på Slagelse Sygehus, for fornemmelsen af, at lungerne siger: "Trække vejret? Hvad blander du dig for?", er efterhånden væk.
gallery icon

Se billedserie

Bent Heegaard Petersen er ivrig efter at komme ud fra coronaafsnittet på Slagelse Sygehus, for fornemmelsen af, at lungerne siger: "Trække vejret? Hvad blander du dig for?", er efterhånden væk.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Smittet med Covid-19: Bent har været indlagt i ugevis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Smittet med Covid-19: Bent har været indlagt i ugevis
Sjælland - 09. maj 2020 kl. 07:00
Af Tine Fasmer

Bent Heegaard Petersen bruger al sin nyvundne energi på at få det bedre, for nu vil han altså hjem til sin syge hustru.

arrow Læs også: Styrketræning af lungerne er afgørende for Covid-patienter

Han er en slagfærdig mand, der forsøger at tage en trist situation med et skud humor.

- Har du ikke taget rødvin med til mig?, lyder det spøgefuldt fra patienten i hospitalssengen.

Ude på døren hænger isolationsskiltet, og så snart personalet har flere opgaver, end hvad der kan klares ved at åbne døren på klem, iklæder de sig engangskittel, maske, handsker og visir.

Fakta
  • Verdenssundhedsorganisationen (WHO) erklærede 11. marts spredningen af en ny coronavirus Covid-19 for en pandemi en verdensomspændende epidemi.
  • Coronavirus smitter ved dråber fra menneske til menneske.
  • Virussen kan ikke smitte gennem huden - kun gennem slimhinder, typisk i næse, mund og øjne.
  • Hovedparten af de smittede er mellem 40 og 60 år.
  • Men blandt de indlagte er over halvdelen ældre end 60 år.

For Bent Heegaard Petersen har coronavirussen Covid-19 og er indlagt på Slagelse Sygehus. Det er en alvorlig omgang, selvom sygdommen er kraftigt på retur.

- Jeg har i hvert fald været indlagt i 14 dage, fortæller den pensionerede folkeskolelærer fra Slagelse, som også har været en periode på intensivafsnittet, dog uden at komme i respirator.

Men i løbet af besøget står det klart, at indlæggelsen på Slagelse Sygehus nok snarere har varet omkring en måned, for dagene går nemt ud i ét i et alvorligt sygdomsforløb.

Han mærkede de første tegn på at være ramt af pandemien i slutningen af marts.

- Jeg var lige blevet færdig med at gøre vores sommerhus klar til, at min kone kunne få døgnpleje, og så fik jeg pludselig 40 i feber. Først blev jeg sendt hjem igen, men det gik slet ikke.

Bent Heegaard Petersen kan næsten ikke vente på, at hans lunger igen trækker så meget ilt ind af sig selv, at lægerne vil udskrive ham.

- Min kone lever ikke ret meget længere, hun har døgnpleje ude i vores sommerhus, men jeg skulle jo tage mig af hende. Det gør mine sønner og mit barnebarn nu, siger den snart 86-årige mand, og stemmen dirrer af bevægelse.

Var ellers sund og rask

Hustruen kan han ikke længere tale med. Men sønnerne og barnebarnet er i telefonen dagligt.

Imens kæmper Bent Heegaard Petersen og træner stædigt, når fysioterapeuten beder ham rejse sig og sætte sig igen, suge luften ind gennem et måleinstrument og får ham op at stå langs døren, så hans balance kan testes.

- Jeg har hverken astma eller KOL, jeg har aldrig røget. Jeg har kun været indlagt med hjertesygdommen endocarditis (betændelse ved hjertet, red.) for flere år siden, hvor jeg lå på Rigshospitalet i flere uger. Ellers fejler jeg ikke noget, siger den tidligere matematik, sang- og musiklærer.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?