25. november 2017
Det er fortsat ikke afklaret, hvorlænge de akutte neurologiske patienter ikke må behandles i Slagelse, og regionsrådsformand en frygter, at styrelses krav også vil få konsekvenser i Holbæk, Køge og Nykøbing F. Foto: Tine Fasmer
Det er fortsat ikke afklaret, hvorlænge de akutte neurologiske patienter ikke må behandles i Slagelse, og regionsrådsformand en frygter, at styrelses krav også vil få konsekvenser i Holbæk, Køge og Nykøbing F. Foto: Tine Fasmer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slagelse Sygehus' problemer kan brede sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slagelse Sygehus' problemer kan brede sig
Opdateret 15. august 2017 kl. 16:29
Sjælland - 15. august 2017 kl. 10:51
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Problemerne på Slagelse Sygehus' neurologiske afdeling kan sprede sig som ringe i vandet til de øvrige akutsygehuse i Region Sjælland.

arrow Læs også: Forvirring: Skal patienter til Slagelse eller Roskilde?

Det frygter regionsrådsformand Jens Stenbæk (V).

- Styrelsen for Patientsikkerhed har stillet krav om, at Slagelse Sygehus skal have tilstedeværende neurologiske speciallæger, der kan bistå akutafdelingen. Det kan ramme de andre akutsygehuse, for det har vi heller ikke i Holbæk, Køge eller Nykøbing Falster, siger Jens Stenbæk.

Siden 30. juni har Slagelse Sygehus ikke måttet behandle særligt sårbare neurologiske patienter. Det betyder, at mennesker med tegn på epilepsi, hjerneblødning eller slagtilfælde skal køres direkte til Sjællands Universitetshospital Roskilde.

Årsagen er blandt andet for få neurologiske speciallæger og manglende faglige kompetencer på den neurologiske afdeling i Slagelse.

Styrelsen for Patientsikkerhed har lagt til grund for ophævelse af påbuddet, at Akutafdelingen skal have mulighed for at tilkalde neurologisk ekspertise akut.

- Men det bryder med vores specialeplan, som er godkendt af Sundhedsstyrelsen. Det har aldrig tidligere været et krav, at der skulle være neurologisk tilstedeværelse på akutafdelingerne 24-7, og vi har kun neurologiske afdelinger i Roskilde og Slagelse. Vi er nødt til at afvente Sundhedsstyrelsens svar, og det gør mig nervøs og bekymret, pointerer Jens Stenbæk.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i Sjællandske, DAGBLADET og Nordvestnyt tirsdag den 15. august. Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

arrow Ingen deadline for patient-forbud i Slagelse
11. august 2017 kl. 11:38 Opdateret: kl. 11:51
arrow Tavs regionsledelse efter påbud til Slagelse Sygehus
18. juli 2017 kl. 07:45 Opdateret: kl. 17:53
arrow Sygehus trodsede anbefaling
13. juli 2017 kl. 05:30 Opdateret: kl. 10:32
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.