26. februar 2020
Region Sjælland har skruet op for kontrollerne med regionens 62 grusgrave, som denne i Sorø Kommune. Foto: Thomas Olsen.
Region Sjælland har skruet op for kontrollerne med regionens 62 grusgrave, som denne i Sorø Kommune. Foto: Thomas Olsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skruer op for grusgravtilsyn efter nabo-klager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skruer op for grusgravtilsyn efter nabo-klager
Opdateret 22. november 2018 kl. 13:45
Sjælland - 22. november 2018 kl. 11:13
Af AF Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er godt gang i byggeriet, og det har fået Region Sjælland til at stramme op på sine tilsyn med de 62 råstofgrave, som ligger rundt omkring i regionen.

arrow Læs også: Grusgrav-sag går sin skæve gang

For reglerne om, hvor der må graves og hvor meget der må larmes, skal overholdes. Også selvom der er travlt i råstofgravene med at levere grus, sten og andre råstoffer til byggebranchen.

Sådan lyder det fra Peter Jacobsen (DF), formand for Region Sjællands udvalg for Teknik, Infrastruktur og Miljø.

- Vi kan tydeligt mærke, at der er pres på i råstofgravene, for vi får mange klager fra naboer over larm. Det kan være om morgenen, hvor arbejdet i råstofgraven begynder tidligere end det plejer, eller det kan være støj på usædvanlige tidspunkter i løbet af dagen.

- Vi tager borgerhenvendelser meget alvorligt og lægger vægt på at rykke hurtigt ud og få løst problemerne. Men når det er sagt, så er der brug for, at råstofgravene kan få lov til at være her, og det kan altså ikke undgås, at man som nabo kan mærke, at der ligger en grusgrav i nærheden, siger Peter Jacobsen i en pressemeddelelse.

Frem til efterårsferien har regionens miljøfolk været på tilsyn mere end 40 gange i områder, hvor der graves efter grus, sten og andre råstoffer. Det er mere end i hele 2017, hvor der blev foretager 33 tilsyn med råstofgravene.

Tallet for 2018 ventes at blive endnu højere.

arrow - Sæt i gang med grusgrav
30. november 2018 kl. 09:17 Opdateret: kl. 09:17
arrow Lokal entreprenør ønsker at grave efter grus ved Tegners
28. november 2018 kl. 04:00 Opdateret: kl. 18:14