20. januar 2021
Kan børnene komme mere til orde, når far og mor går fra hinanden? RUC, Absalon og Familieretshuset skal samarbejde om ny forskning.
Kan børnene komme mere til orde, når far og mor går fra hinanden? RUC, Absalon og Familieretshuset skal samarbejde om ny forskning.
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skilsmisse-børns vilkår skal undersøges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skilsmisse-børns vilkår skal undersøges
Sjælland - 23. november 2020 kl. 14:45

Sjælland: Roskilde Universitet, Professionshøjskolen Absalon og Familieretshuset modtager en bevilling på seks millioner kroner fra VELUX FONDEN til et projekt om sammenhængen mellem børns hverdagsliv og praksis i Familieretshuset, der blandt andet er placeret i Ringsted.

Skilsmisser kan være konfliktfyldte, og det kan gå ud over børns trivsel og udvikling. Forskning og erfaringer viser, at det kan påvirke børn negativt i forhold til deres mentale helbred, sociale relationer og engagement i forbindelse med uddannelse.

I et nyt forskningsprojekt skal partnerne undersøge, hvordan børneinddragelse kan forbedre den støtte, som børn og forældre modtager, og derigennem afbøde de potentielt negative konsekvenser ved en skilsmisse. Professor Hanne Warming fra Roskilde Universitet leder forskningsprojektet.

Projektet er treårigt.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?