25. februar 2020
ZBC udbyder erhvervsuddannelser i Næstved samt i Roskilde, Køge, Holbæk, Ringsted, Slagelse og Vordingborg. Her ses en gruppe 8. elever på besøg på skolen ved en tidligere lejlighed. Foto: Thomas Olsen.
ZBC udbyder erhvervsuddannelser i Næstved samt i Roskilde, Køge, Holbæk, Ringsted, Slagelse og Vordingborg. Her ses en gruppe 8. elever på besøg på skolen ved en tidligere lejlighed. Foto: Thomas Olsen.
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skills: DM i Næstved giver ikke erhvervsskoler elev-boost før 2020

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skills: DM i Næstved giver ikke erhvervsskoler elev-boost før 2020
Sjælland - 15. august 2019 kl. 14:25
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Håndværkermesterskaberne Skills handler ikke kun om at dyrke og pleje de mest talentfulde håndværkere i Danmark. En af bagtankerne er faktisk, at flere unge skal lokkes til at tage en erhvervsuddannelse.

arrow Læs også: Næstved har Skills og kloge hænder

Efter mesterskaberne i Herning i 2018 oplevede seks ud af syv værtskommuner således en vækst på 3,8 til 9,6 procentpoint i søgetallet til de lokale erhvervsuddannelser. På landsplan voksede søgetallet knap ét procentpoint.

Men årets Danmarksmesterskaber i Næstved har ikke været nogen entydig gevinst for de to sjællandske erhvervsskoler ZBC og EUD Sjælland. I hvert fald ikke målt på antal ansøgninger fra sjællandske skoleelever fra 9. og 10. klasse til deres grundforløb.

Hos ZBC er ansøgertallet eksempelvis steget med 1,5 procent fra 2018 til 2019. Men det skyldes, at det først er i 2020, skolen regner med at høste en gevinsten af Skills i Næstved.

- DM i Skills plejer at ligge i januar, mens folkeskolens ældste vælger uddannelse i marts. I år blev DM afholdt i pavilliontelte, og derfor flyttede man det hele til april måned. Derfor valgte vi at fokusere mere på 8.klasses eleverne i stedet for 9. klasse. Så vi forventer et positivt resultat på ansøgertallet til næste år, siger ZBC's adm. direktør, Michael Kaas-Andersen.

Hos EUC Sjælland har man oplevet en anderledes fremgang i ansøgertallet. Her er søgetallet steget 261 ansøgre på grundforløb 1 i 2018 til 302 i år. - en stigning på næsten 16 procent.

Men netop fordi de unge skulle søge inden DM blev afholdt, tilskriver Ole Nørvang-Holm, uddannelseschef på EUC Sjællands erhvervsuddannelser, heller ikke Skills æren for fremgangen. Men han er sikker på, at DM i Næstved smitter af på søgetallet næste år.

- Netop fordi Skills lå så sent i år, var 8. klasserne vores hovedmålgruppe. Så vi forventer først, at det her slår igennem næste år, siger han til Sn.dk.

arrow Danmarks bedste til at afvikle Skills
05. september 2019 kl. 12:17 Opdateret: kl. 10:37
arrow DM Skills blev langt billigere end forventet
16. august 2019 kl. 08:46 Opdateret: kl. 08:36
arrow Steffen går ikke ned på værktøj
11. juli 2019 kl. 15:23 Opdateret: kl. 13:06