17. januar 2018
En fusion mellem Gefion og Sjællandske Familielandbrug kan være på vej. Foto: Per Christensen.
En fusion mellem Gefion og Sjællandske Familielandbrug kan være på vej. Foto: Per Christensen.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sjællanske Familielandbrug lufter tanken om fusion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sjællanske Familielandbrug lufter tanken om fusion
Sjælland - 09. marts 2017 kl. 12:00
Af Simon Christiansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sidste uges store landbrugsfusion mellem Gefion og Dansk Landbrug Sydhavsøerne (DLS) inspirerer andre til at gå i samme retning.

Et hastigt svindende medlemstal tvinger nu Sjællandske Familielandbrug til at tænke nyt, og på den baggrund luftede Ole Karmsteen, formand i Sjællandske Familielandbrug, tanken om en delvis fusion med Landboforeningen Gefion på foreningens generalforsamling onsdag aften.

- Medlemstallet er faldende både hos Gefion og hos os (Sjællandske Familielandbrug, red.), så jeg mener, der kan være god fornuft i at lægge de to foreninger sammen, siger Ole Karmsteen, da avisen træffer ham under generalforsamlingen.

Torben Hansen, der er indstillet som den nye Gefion-DLS fusions formand, var også tilstede ved generalforsamlingen, og han var ikke afvisende overfor idéen.

- Vi bør selvfølgelig se på, hvordan vores i forvejen tætte samarbejde kan blive endnu bedre, men spørgsmålet om en fusionen synes jeg, vi skal tage længere henne ad vejen, siger han.

Antallet af landmænd i Danmark har været faldende gennem mange år, og det har smittet af på medlemstallene i de danske foreninger. Sjællandske Familielandbrug havde i 2015 300 medlemmer, men det tal er i mellemtiden faldet til 230 medlemmer.

- Men der er stadig mange landmænd på Sjælland, som ikke er medlem af en landbrugsforening, og målet er selvfølgelig at få flere af dem med, siger Ole Karmsteen, der håber, at en fusion vil gøre det lettere for begge foreninger at hverve nye medlemmer.

En eventuel fusion ville dog kun være en delvis sammenlægning, understreger Ole Karmsteen.

- Jeg synes, vi skal holde fast i at holde årsmøde hver for sig. Fusionen, hvis man da kan kalde det det, synes jeg skal handle om at slå medlemstallet og økonomien sammen.

Ved generalforsamlingen takkede Ole Karmsteen for at blive genvalgt som formand.

Du kan købe adgang til e-avisen her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.